DESPRE IERTARE

DESPRE IERTARE  (Mat.18:21)   By David (duţu) Miclea

*Cuvantul de aur: Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: “Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?” (Mat.18:21).

*Raspunsul Mîntuitorului a venit repede, pe neaşteptate poate!!!,, un răspuns ferm categoric: Isus i-a zis: “Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte. (Mat.18:22).

–Sunt oameni care au profesionat, în a face rău aproapelui lor, de multe ori într-o zi, fără încetare, unii nici nu îşi dau seama de greşala pe care o fac, alţii sunt foarte conştienţi de ce fac , şi cu toate acestea continuă, să te deranjeze…
Răspunsul Mîntuitorului, un răspuns categori ne obligă pe noi, să acţionăm cu iertare faţă de cel care ne greşeşte.

Cînd noi dăm iertarea faţă de cel care ne-a greşit, ne aducem aminte de iertarea pe care noi am primit-o; o iertare pe care noi nu o meritam, eram păcătoşi, din cale afară de păcătoşi şi cu toate acestea Isus nu numai că ne-a iertat, dar a dat dovadă de o dragoste adevărată în iertarea Lui, iubindu-ne pînă la capăt şi dîndu-şi viaţă pentru noi.

*Iertarea este pentru cei care n-o merită…
Nici unul nu a meritat, iertarea oferită de Hristos, căci toţi eram păcătoşi, dar Isus ne-a acordat iertarea Lui pentru ca ne-a iubit mult.
Numai atunci cînd ne dăm seama de gravitatea păcatului nostru, şi facem comparaţie cu iertarea Lui, atunci putem sa venim ca şi femeia păcătoasă din (Luca 7:41-50 ) şi să iubim mult, să iubim cu adevărat, aşa ca El.

*Dacă cineva ţi-a greşit, nu încerca să faci mai mult, numai cît ne-a învăţat Hristos; să iertăm şi să iubim ca El…
***Iartă datoria aproapelui tău şi Dumnezeu îţi va răsplăti.
*Fi binecuvîntat de Domnul! 

~Sacramento Evanghelic~

Leave a comment