O PURTARE PLINĂ DE MILĂ URMATĂ DE O MARE BUNĂTATE VA PRODUCE O MARE “BINECUVÎNTARE”

O PURTARE PLINĂ DE MILĂ URMATĂ DE O MARE BUNĂTATE VA PRODUCE O MARE “BINECUVÎNTARE” (Deut.15:18)  By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: si Domnul Dumnezeul tau te va binecuvanta in tot ce vei face. (Deut.15:18).

Sunt vremuri în viaţă, cînd trebuie să lăsăm lucrurile să îşi urmeze cursul fără ca să punem piedici în calea lor.Iubitul să îşi lase iubita, că pînă la urmă dragostea nu se face cu forţa, mama să îşi lase copilul să plece la şcoală, căci aşa îşi va croi un viitor în viaţă, tata să îşi lase feciorul să meargă la oaste, că numai aşa ţara va fi apărată, stăpînul să lase slugă să fie liberă că numai aşa va dovedi milă şi compasiune.
Versetul amintit ne duce cu mult timp în urmă pe vremea sclaviei, cînd o slugă la un anumit interval de timp avea dreptul alegeri, să decidă să stea încontinuare la stăpîn, ori să plece la un altul, ori să fie liber, era decizia lui, a sclavului.

În asemena situaţie pentru binecuvîntarea stăpînului, care era cu o slugă în minus trebuia să facă cîteva lucruri;
1.să accepte decizia sluji –să-l lase să plece.
2.să nu îl lase să plece cu mina goală pentru că ia slujit 6 ani, ci să îi dea un salariu potrivit pentru a se aranja; ceea ce face de doua ori cat simbria unui om tocmit cu plata.
3.să îşi arate milaşi bunătatea în acelaşi timp faţă de robul/sluga care pleacă.
4.tot ce va face stăpînul să fie dintr-o inimă largă.

*Aceasta e o învăţătură necesară pentru toţi aceia din zilele noastre care sunt, stăpîni, patroni, pe poziţia de boss, nerespectarea acestor sfaturi din lege atrage pedeapsa lui Dumnezeu: Ascultati acum voi, bogatilor! Plangeti si tanguiti-va, din pricina nenorocirilor care au sa vina peste voi. Bogatiile voastre au putrezit, si hainele voastre sunt roase de molii. Aurul si argintul vostru au ruginit; si rugina lor va fi o dovada impotriva voastra: ca focul are sa va manance carnea! V-ati strans comori in zilele din urma! (Iacov.5:1-3),acest fel de oameni se îmbogăţesc prin înşelăciune şi asuprire, prin neplătirea angajaţilor lor.

Ei uită un lucru că nenorocitul strigă către Dumnezeu ca să îi facă dreptate:
Iata ca plata lucratorilor care v-au secerat campiile, si pe care le-ati oprit-o prin inselaciune, striga! Si strigatele seceratorilor au ajuns la urechile Domnului ostirilor. (Iac.5:4).
*Dumnezeu pedepseşte pe cel rău şi vine în ajutorul nenorocitului: El nu lasa pe cel rau sa traiasca si face dreptate celui nenorocit. (Iov.36:6).
*Oameni batjocoritori rade de cel nenorocit dar ei uita un lucru simplu: Radeti voi de nadejdea celui nenorocit…, dar scaparea lui este Domnul. (Ps.14:6).
*Dumnezeu e gata sa raspunda celui nenorocit: Caci El nici nu dispretuieste, nici nu uraste necazurile celui nenorocit si nu-Si ascunde fata de el, ci il asculta cand striga catre El. (Ps.22:24). Cand striga un nenorocit, Domnul aude si-l scapa din toate necazurile lui. (Ps.34:6).

În concluzie:

vrei să fi binecuvîntata, respectă cuvîntul Domnului cu privire la angajaţi tăi si Domnul nu va uita să te binecuvinteze: si Domnul Dumnezeul tau te va binecuvanta in tot ce vei face. (Deut.15:18).

*Îmi amintesc de o istorioară, petrecută cu mulţi ani în urmă pe cînd locuiam în statul Washington. Era vreme cînd multe famili a fraţilor noştri emigrau în America, erau o serie de patroni care aşteptau asemena famili la aeroport, după o mică discuţie erau gata angajaţi, unii o nimereau bine, alţii nu prea. O familie se destăinuie, nu mi-am putut da seama că dintr-o gură plină de miere să iasă aşa puternică otravă care ma otrăvit pentru toată viaţa. Proaspăt venit spunea fratele acelei famili, am acceptat să lucrez că aveam nevoie de bani, după ce ma angajat la lucru să instalez pereţi de ghips-shetroc cu $3 la oră, care am accepta cînd îmi faceam calculul cîţi bani o să cîştig m-am înşelat complect ori m-au înşelat, mi-au dat numai $1 pe oră sub pretextul, că la ei am învăţat meserie (:::: dar am dat aceia familie pe mina Domnului…

***Acum stăpînilor, patronilor ascultaţi cuvîntul Domnului:”Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul. (Zah.7:9) ca să fiţi binecuvîntaţi.
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s