PREGĂTEŞTE-TE SĂ ÎNTÎLNEŞTI PE DUMNEZEU…

PREGĂTEŞTE-TE SĂ ÎNTÎLNEŞTI PE DUMNEZEU…

*Cuvîntul de aur: fiindca iti voi face astfel, pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau, Israele!” (Amos.4:12).

Te-ai intrebat vreodata ce se va întâmpla cu tine dupa ce vei pleca din lumea aceasta? Te-ai intrebat macar o singura data, unde-ti vei petrece vesnicia? Iată o întrebare cutremurator de serioasa la care trebuie sa dai un raspuns clar.

Fara sa fi dat un raspuns clar la întrebarea aceasta, poţi sa mananci, sa bei si sa te distrezi?Poţi sa te duci la tot felul de petreceri, sa dansezi si sa canti? Poti sa te duci în bar, fara sa tii socoteala ca ai un suflet de care trebuie sa te ingrijesti si o vesnicie in care ai sa intri? Iti poti omori timpul cu televizorul sau cu un roman sau cu o tovarasie rea?

Cu întrebarea aceasta la care nu ai dat inca un raspuns cuvenit mai poţi sa treci prin viata ca si când ai merge la o petrecere oarecare? Ce ai gandi, cand ai vedea un teatru deasupra unui spital, sau o discoteca deasupra unui cimitir? Nu-i asa ca aceste asocieri sunt total nepotrivite? Ei bine aceste nepotriviri nu se pot compara nici pe departe cu nepasarea fată de sufletul tau si de vesnicie. Ai putea sa pasesti in vesnicie asa cum esti? De la discoteca direct la scaunul de judecata al lui Dumnezeu? De la bar în fata Judecatorului suprem? De la cantarea desmatata la cantari de lauda in cinstea lui Dumnezeu? De la injuraturi la slavirea lui Dumnezeu?

De la tovarasia celor care nu vor sa stie de Dumnezeu în viata lor de fiecare zi la tovarasia luminoasa a sfintilor si a ingerilor din scaunul de domnie al lui Dumnezeu? De la minciuna , betie, hotie, rautate, desfrau la strazile de aur ale cerului? Nu, nu, asa ceva nu se poate.
Ce este de facut atunci? Nimic altceva decât sa te pregatesti sa intalnesti pe Dumnezeu. Nu vrei sa te pregatesti? Cate glasuri iti vorbesc lamurit si te indeamna la aceasta!
Dumnezeu însuşi spune: Pregateste-te! Orice suferinta iti spune: Pregateste-te! Orice pat de boala iti spune: Pregateste-te! Orice inmormantare iti spune: Pregateste-te! Orice mormant deschis iti spune: Pregateste-te! Ia seama bine la toate aceste glasuri si pregateste-te! Nu mai intarzia nici macar o clipa.

Viata noastra nu este decat un abur care se arata putin si apoi piere. Timp de pierdut nu mai este; trece ziua si incepe sa se lase umbra serii! Vremea in care te poti pregati are un sfarsit. Nu pierde dar prilejul sa te pregatesti. Cum? Primind pe Domnul Christos ca Mantuitor şi traind o viata sfanta cu El. Dumnezeu în dragostea Lui a facut totul ca sa fim pregatiti pentru aceasta intalnire pe care nici unul dintre noi nu o poate evita.

“Harul lui Dumnezeu care aduce mantuire pentru toti oamenii a fost aratat si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate şi evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos. El s-a dat pe Sine insusi pentru noi,ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-si curateasca un popor care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune.” – (Tit 2.11-15).
Ai avut parte de harul lui Dumnezeu? Ai rupt-o cu paganatatea si cu poftele lumesti? Traiesti tu acum in cumpatare si evlavie? Astepti pe Domnul Isus sa vina, ca sa te ia în cer? Stii bine ca prin moartea Lui ai fost curatit de orice pacat?

Daca nu stii nimic despre aceste lucruri asa de importante si daca mai ales viata ta nu se potriveste cu ceea ce spune Dumnezeu, atunci nu esti pregatit ca sa-L intalnesti. Iata de ce nu e bine sa mai pierzi o singură clipa.Fiul lui Dumnezeu a murit rastignit pe cruce. Acolo, “El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire”. (Petru2.24)
Baga bine de seama!

“Oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata” (Evrei 9.27).
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s