CEL MAI NENOROCIT OM

CEL MAI NENOROCIT OM  (OCTOMBRIE 2)(1Cor.15:19). By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii! (1Cor.15:19).

DESPRE NENOROCIT, ORI A NENOROCI
*NENOROCÍ = A face pe cineva nenorocit sau a deveni nenorocit, a(-și) pricinui un mare rău, o mare suferință, un mare necaz; a(-și) distruge viața. – Din nenoroc.
*NENOROCIT = (Persoană) care se găsește într-o situație vrednică de plâns, care este lipsită de noroc, de fericire, care are de îndurat un mare necaz, o mare suferință; (om) nefericit.
*NENEOROCIT = (Despre situații) Care inspiră milă, tristețe; vrednic de plâns, dureros, trist, jalnic.
*NENEOROCIT = (Despre starea, mediul în care se află cineva) Care denotă o situație foarte proastă, vrednică de plans, sărac, sărăcăcios.
*NENOROCIT = (Om) ticălos, de nimic, netrebnic: taci, nenorocitule !

LUCRURI DE CARE AU PARTE CEI NENOROCIŢI
-Oameni pe drept nenorociţi devin pradă oamenilor răi, a oamenilor nenorociţi în sensul netrebnic, ticălos oameni de nimic: Cel rau, in mandria lui, urmareste pe cei nenorociti, si ei cad jertfa curselor urzite de el. (Ps.10:2).
– Nenorociţi sunt oameni şi au şi ei drepturi: ca nu cumva, band, sa uite Legea si sa calce drepturile tuturor celor nenorociti. (Prov.31:5).
-Cei pe drept nenorociţi trebuie ajutaţi în nevoile lor: sa fie cunoscuta pentru faptele ei bune, sa fi crescut copii, sa fi fost primitoare de oaspeti, sa fi spalat picioarele sfintilor, sa fi ajutat pe cei nenorociti, sa fi dat ajutor la orice fapta buna. (1Tim.5:10).
-Celor nenorociţi spirituali trebuie dus veşti bune: “Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea; (Isa.61:1)
-.Domnul ajută pe cei nenorociţi: Domnul sprijina pe cei nenorociti, si doboara pe cei rai la pamant. (Ps.147:6) “Si ce va raspunde trimisilor poporului?” – “Ca Domnul a intemeiat Sionul si ca cei nenorociti din poporul Lui gasesc un loc de adapost acolo.” – (Isa.14:32). Cand striga un nenorocit, Domnul aude si-l scapa din toate necazurile lui. (Ps.34:6).
-Domnul e gata să îi mîntuiească: Caci Domnul are placere de poporul Sau si slaveste pe cei nenorociti, mantuindu-i. (Ps.149:4).
-Oameni de bine ajută pe nenorociţi: Celor nenorociti le eram tata si cercetam pricina celui necunoscut. (Iov.29:16).

 

 

 

 

 

 

***ÎN CONCLUZIE
-Dacă am devenit membri într-o biserică pentru a obţine avantaje pămînteşti, atunci suntem ; nenorociţi, cei mai nenorociţi dintre oameni.
-Dar dacă încrederea noastră în Hristos este legată de faptul nădejdi în învierea din morţii şi trăirea împreună cu El atunci suntem cei mai fericiţi dintre oameni: Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde! (Rom.15:13).
-Caci in nadejdea aceasta am fost mantuiti. Dar o nadejde care se vede nu mai este nadejde: pentru ca ce se vede se mai poate nadajdui? (Rom.8:24).
*Cel mai nenorocit, nu este cel fără bani, săracul din drum, ci omul care nu îl are pe Dumnezeu ca Mîntuitor.
*Cel mai nenorocit om, este omul care rîvneşte la pozitia pe care nu o merită, chiar dacă poziţia ar fi cea spirituală.
*Cel mai nenorocit om este cel care îşi pierde viaţa printre oameni care nu îl înţeleg chiar dacă viziunea lui este cea mai bună.
*Cel mai nenorocit om este omul care el singur se vede nenorocit dacă nu îl are pe Hristos: O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte…? (Rom.7:24).
*Cel mai nenorocit este omul nemulţumit, care tot deauna priveşte în curta veciunului, şi ar dori la fel.
***Pentru nenorocitul, nenorocit, amărît, sărac, neajutorat, mai există speranţă; o mînă întinsă, un binefăcător, o răsturnare de situaţie şi va fi afară din nenorocirea sa.
***Pentru nenorocitul, fără minte care singur se face nenorocit ,mai există speranţă, un evanghelist, un propovăduitor al Evangheliei îl va face să înţeleagă că fără Hristos e pierdut, se va întoarce cu pocăinţă din calea nenorocită pe care a plecat, şi va ajunge să fie fericit, că defapt nu este mai mare fericire pentru cineva, decît fericirea de al avea pe Hristos ca Domn şi Mîntuitor.
*** Pentru nenorocitul care nu vrea să audă de Hristos se pierde în nenorocirea lui şi sfîrşitul lui va fi un sfîrşit tragic, plin de nenorocire că nu este mai mare nenorocire decît aceasta, ca cineva să îşi petreacă veşnicia în IAD departe de Hristos, ăsta da nenorocit, e cel mai mare nenorocit.
Doamne ai milă!

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s