DIAVOLUL ARE STUDII SUPERIOARE ÎN DOMENIUL ISPITEI (MAI CEVA CA LA OXFORD) (OCTOMBRIE 1)

DIAVOLUL ARE STUDII SUPERIOARE ÎN DOMENIUL ISPITEI (MAI CEVA CA LA OXFORD) (OCTOMBRIE 1) (1Cor.10:13). By David (duţu) Miclea

PIONEZA DIAVOLULUI…

*Cuvîntul de aur: Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1Cor.10:13).

Mii de ani acumulaţi la locul de muncă, l-au făcut pe diavolul expert în cele ale ispitei.
De aceia te sfătuiesc să fi cu ochi în patru.

 

 

1. DIAVOLUL ÎNCEARCĂ CU ISPITIREA LA TOATE PORŢILE.
-Nu contează că e palat, castel, casă ori cort, diavolul e acolo.
-În expertiza ce o are, nu îi pasă de cel cu mai puţină minte, ori de cel cu studii academice (Oxford) pentru fiecare are plăcinta pregătită gata să o serveşti.
-Că eşti mai ruşinos, ori mai îndrăzneţ, stări de felul acesta nu îl deranjează, diavolul n-are tupeu, e la poartă, încearcă, insistă, pune piciorul în prag dacă îi deschizi uşa.                                                                      ***Dacă a încercat la Isus, crezi tu că vei fi ocolit de diavolul?

2. DIAVOLUL A DEVENIT EXPERT ÎN ISPITIRE EL ŞTIE LA CE MOMEALĂ TE POATE ATRAGE.
-N-ati auzit istorioara pescarului care zi de zi la aceiaşi oară mergea la marginea rîului Someş, aruncînd mămăligă, într-o zi au rămas miraţi pescari din jur cum de reuşeşte să prindă atîta peşte.
-Pescarul se folosea de cîteva tricuri:
(a) ştia că sunt peşti în Someş dar ei nu vin la orice momeală.
(b) după mai multe încercări a ajuns la concluzia, peşti trag la mămăliga, a pregătit mămăliga.
© i-a direcţionat pe peşti spre locul unde a pus momeala.
(d) le-a făcut program peştilor, la aceiaşi oră, peştele ştia că mămăliga îl aşteaptă.
© ce nu ştia peştele că în mămăliga pe care o indopa în gura larg deschisă era ascuns cîrligul care îi va veni de hac.
Diavolul la fel are un cîrlig şi momeală pentru fiecare, depinde dacă te laşi ispitit.
***Note: aici îmi aduc aminte în urmă cu peste 30 de ani, cînd am venit în America lucram la un contractor în zona Los Angeles, într-o zi fiind lăsată soţia acestuia să supravegeze dacă lucrăm ori nu în timpul de lunch se destăinuie spunînd în faţa lucrătorilor vreo şapte la număr, ştiţi ceva, toţi eram cu urechile deschise să vedem ce ne va spune, -“eu spunea ea, nu mă pot opri de la carne, cînd văd carnea pic jos sunt gata să o mănînc pe toată ori cît ar fi de multă” Avea dreptate că se vedea pe ea, cum spune romȃnul era de o maje.
Diavolul vine cu două feluri de ispite pe aceiaşi tavă numai să prindă cu ispitire pe oricine îi cade în cale:
1.Cîrligul înfăşurat (ascuns) în momeala dorinţei de a face lucruri greşite.
-aici foloseşte ca momeală, alchoolul, furtul, adulterul, şi multe altele de felul acestea care la prima vedere sunt atrăgătoare, şi care nu se consumă în mari cantităţi, ci un pic cite un pic pînă cînd eşti distrus de tot.
2. Aici are o momeală pentru cei sfinţi, pentru cei buni, s-au mai bine zis pentru cei care cred în felul acesta despre ei.
-e duminică dimineaţa – nu mă duc la biserică ca doar am lucrat azi noapte, dacă te chema la lucru erai gata să mergi că cîştigai $$$ dar la biserica nu, aici cazi în ispită.
-trece colecta prin biserică, şi şoapta vine de ce să dau bani, să dea cei din frunte că tot ei împărţesc bani, şi diavolul stă în spatele tău rîzînd de tine cînd vede că a trecut cu colecta şi tu nu ai pus nici un dolar, să acoperi cheltuielile pentru praful ce l-ai adus în biserică care trebuie curăţit. Eşti momit, eşti ispiti.

3. DIAVOLUL ACŢIONEAZĂ PENTRU DEVALORIFICAREA TA.
-El este aşa de expert, de îţi cunoşte valoarea pe piaţă, nu degeaba umblă după tine: ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi. (Marc.13:22).
-El are ac şi pentru cojocul tău, ştiind că cu fiecare ispită de care ai fost biruit, ţi-ai pierdut şi din valoarea ta, de aceia dă tîrcoale ca un leu în jurul tău….
– Să te înfrice (nu mai am mîncare la copii şi să te facă să furi).
-Să te intimideze (ţinete bine de amvon că ăştia îţi trag scaunul şi nu mai ai pe ce să stai). Aici îmi aduc aminte de vremuri triste pe care am avut ocazia să le văd: Un păstor care nu şi-a meritat nicodată locul de păstor(cel puţin în frunte) se ţine de amvon să nu cadă, un tînăr de la cor, văzînd lucrul acesta s-a gîndit îi fac eu figura, (nu se dă jos de la amvon chiar dacă nu îl vrem la amvon, il dau eu jos îşi zicea tînărul, zis şi pus în practică, într-o zi cînd păstorul şi-a terminat predică despre slujire, în timp ce se aşeza pe scaun se aude un zbierăt foarte puternic. Ce credeţi că s-a întîmplat, pioneza pe scaun şi-a făcut jobul:)))
-O ispită cît de mică care te va birui îţi va distruge valoarea, de aceia să căutăm să ieşim biruitori asupra ispitei.

VA URMA…
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s