AI GRIJĂ DE TEMPLUL DUHULUI SFÎNT!!!

AI GRIJĂ DE TEMPLUL DUHULUI SFÎNT!!! (SEPTEMBRIE 3) (1Cor.6:19). By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? (1Cor.6:19).

 

Apostolul, face o referire la fiecare creştin, care spune, ori a cărui trup este Templul Duhului Sfînt, atenţionîndu-I de atenţia care trebuie să o dea trupului. Dacă oameni îşi îngrijesc trupurile lor, le spală, le îmbracă, merg la sală pentru a avea un trup cît mai frumos şi sănătos, cu atît mai mult un creştin a cărui trup este şi Templu a Duhului Sfînt trebuie să se îngrijească de trup, să-l întreţină sănătos, curat, să cîştige de el.

CREŞTINUL TREBUIE SĂ ŞTIE:

1. TRUPUL LUI ESTE TEMPLU AL DUHULUI SFÎNT ((1Cor.6:19). –Datorită Duhului Sfînt care locuieşte în noi: Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. (Ioan.14:17).Lucrul acela bun care ti s-a incredintat pazeste-l prin Duhul Sfant, care locuieste in noi. (2Tim.1:14).

2. TRUPUL ARE SCOPUL PROSLĂVIRII LUI DUMNEZEU: -Să proslăvim pe Dumnezeu: Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1Cor.6:20). Ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, (1Pet.3:15).

3. TREBUIE SĂ REALIZEZE VALOAREA TRUPULUI SĂU: -Să realizăm preţul ce s-a plătit pentru noi: Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1Cor.6:20). Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor. (1Cor.7:23). cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana. (1Pet.1:19).

4. TREBUIE SĂ FIE ATENT LA :

*Atent la alimentaţia trupului: Asculta, fiule, si fii intelept; indreapta-ti inima pe calea cea dreapta. Nu fi printre cei ce beau vin, nici printre cei ce se imbuiba cu carne. Caci betivul si cel ce se deda la imbuibare saracesc, si atipirea te face sa porti zdrente.(Prov.23:19-21).

*Atent la îmbrăcăminte: imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele. (Rom.13:14).

*Atent la privire, în sus nu la cele pămînteşti: Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant. (Filip.3:19).

*Atent în a se păstra în formă, fugi de: Fereste-te de basmele lumesti si babesti. Aleargă căutînd: Cauta sa fii evlavios. Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare.(1Tim.4:7-8).

-Fugi si iarasi fugi: Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea. (1Tim.6:11). Fugi de poftele tineretii si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata. (2Tim.2:22).

*Atent la odihnă. Trupul are nevoie şi de odihnă, dăi cel puţin 8 ore de somn, dar în aceleaşi timp nu exagera că devii un leneş. Dacă Dumnezeu după ce a făcut lucrurile în cartea Genesa e scris că a avut nevoie de un timp să îşi admire lucrarea şi să se odihnească, de ce nu şi noi oameni care suntem fiinţe slabe. Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse. (Fac.2:2).

5. PĂSTREAZĂ LEGĂTURA CU CERUL

-Numai o bună comunicare cu cerul, prin rugăciune, părtăşie, trăire în sfinţenie va putea să menţină trupul tău să rămînă un Templu al Duhului Sfînt. –Păstrează-l curat, şi vei fi binecuvîntat.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s