NIMENI NU POATE SĂ PUNĂ O ALTĂ TEMELIE

NIMENI NU POATE SĂ PUNĂ O ALTĂ TEMELIE (SEPTEMBRIE 2) (1Cor.3:11).   By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. (1Cor.3:11).

Suntem în procesul de a construi un nou local de rugăciune, toate fazele aparţinătoare acestei lucrări sunt foarte importante, începînd de la ideia de a construi, ideia de a mobiliza pe fraţi şi surori, construcţia în sine, finalizarea construcţiei.
Una dintre cele mai importante faze a lucrări de care trebuie ţinut cont, e locul unde va fi aşezată noua construcţie (solul) şi apoi de temelia(fundaţia acestei clădiri) Dacă nu se ţine cont de aceasta fază se poate întîmpla unul dintre cele mai mari falimente în construcţie. Poţi să ai ideie bună, poţi să ai planuri cu arhitectură modernă, poţi să ai bani, poţi să ajungi să termini construcţia, să faci cel mai frumos finiş, dar dacă n-ai ţinut cont de sol şi de temelie, poţi să te aştepţi la cel mai mare faliment al construcţiei. Dacă solul e nisipos, dacă nu e bătătorit suficient, dăcă temelia a fost făcută fără a se ţinea cont de ciment, şi fier beton, atunci poţi să te aştepţi ca să vezi o cladire frumoasă de la distanţă, dar cînd te aproi  să fie toată fisurată, să nu prezinte siguranţa de a locui în ea, căci ori cînd se poate întîmpla o catastrofă, mai ales în cutremurele din California.

Vorbind despre Biserica lui Hristos lucrurile stau undeva la fel, dar puţin diferit.
Diferit:
(a)Biserica lui Hristos va dăinui pentru tot deauna: si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. (Mat.16:18).
(b)Pe planurile Bisericii lui Isus Hristos e scris cu roşu:” Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos.
(1Cor.3:11).
© Nu se acceptă o altă temelie, nu se acceptă să se construiească cu orice materiale, nu se acceptă orice muncitori.
(d) Lucrarea fiecăruia va fi verificată: Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea ramane in picioare, el va primi o rasplata. (1Cor.3:14).

Deci Biserica (spirituală) trebuie să aibă :
-bază pe Isus Hristos,
-ideile Lui,
-construită pentru El,
-construită prin El,
-hrănită prin Cuvîntul Lui (Evanghelia şi Duhul Sfînt)
-întreţinută prin rugăciune, şi studiu biblic (pot să fie cîntăreţi, coruri, predicatori, instrumente, predicatori, dar dacă lipseşte rugăciunea, studierea Cuvîntului şi ungerea divină va fi un simplu spectacol, să nu uităm oameni nu vor sta, căci actoria noastră e săracă faţă de actori de la Hollywood) Duhul Sfînt adună Biserica(fraţi).
-Biserica se bucura de pace in toata Iudeea, Galileea si Samaria, se intarea sufleteste si umbla in frica Domnului; si, cu ajutorul Duhului Sfant, se inmultea. (Fapt.9:31)
-Lucrători, evanghelişti, trebuie să fie certificaţi, aprobaţi de Dumnezeu în lucrare şi să lucreze împreună cu El: Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu. (1Cor.3:9).
-Lucrători, gata de lucru, spunîndu-le altora despre Dumnezeu, jertifnduse pentru a aduce suflete la Hristos.
Biserica lui Dumnezeu este o lucrare impunătoare în lume.
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s