VICTORIOŞI ASUPRA DIAVOLULUI ~SEPTEMBRIE 2014 (3) ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~ By David(duţu) Miclea

VICTORIOŞI ASUPRA DIAVOLULUI ~SEPTEMBRIE 2014 (3) ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~ By David(duţu) Miclea

CUM DOVEDIM ÎMPOTRIVIREA NOASTRĂ FAŢĂ DE DIAVOLUL (Iac.4:7).

*Cuvîntul de aur: Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi. (Iac.4:7)
Biruinţa împotriva diavolului se face prin:
(a)Supunere înaintea Domnului.
(b) Împotrivire împotriva diavolului.

ÎMPOTRIVIŢI-VĂ
1. NU DA PRILEJ DIAVOLULUI
-Acţiunile zilnice (Nu trebuie sa le aiba un crestin, dar daca le are: mînia, cuvintele stricate, minciuna, furtul, amărăciune, iuţime, si altele de felul acesta să fie înlocuite cu ceva bun ziditor, foarte important să avem grijă să nu întristăm pe D.S.) (Efeseni.4:25-32) ca prin ele să nu dăm prilej diavolului: si sa nu dati prilej diavolului. (Efes.4:27).

2. NU STA ÎN CALEA DIAVOLULUI
– Este o fericire pentru cel care ştie să stea departe de cărarea bătătorită a diavolului : Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori! (Ps.1:1). Calea celor rai este ca intunericul gros: ei nu vad de ce se vor poticni. (Prov.4:19).

3. NU STA DEZBRĂCAT
-Fii tot deauna îmbrăcat gata să te împotriveşti diavolului: Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. (Efes.6:11).

4. FOLOSEŞTE CUVÎNTUL DOMNULUI
-Isus a arătat felul în care putem să ne împotrivim diavolului, prin Cuvîntul Său.(Matei.4:1-10), pentru aceasta trebuie să-l cunoaştem (Cuvîntul) şi să îl avem din belşug în noi.

5. VIGILENT, FII TREAZ ŞI VEGHEATOR
-Trebuie să fim vigilenţi, pentru că diavolul încontinu e în atac: Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. (1Pet.5:8).

6. PUNEŢI CREDINŢA LA LUCRU
-Foloseşte credinţa, ca să ai biruinţă asupra diavolului: Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi. (1Pet.5:9).

7. DĂ-L PE MÎNA DOMNULUI
-Nu ceda, cînd vezi că lupta e mare, şi puterile îţi slăbesc, dă-l pe diavolul pe mina Domnului: Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi. (1Pet.5:7).

-Fă întocmai ca fetiţa de la grădiniţă, care fiind întrebată: “Cum poţi să te lupţi împotriva diavolului şi să nu îl laşi să intre în inimuţa ta?” Fetiţa a răspuns foarte degajată:”Simplu îl trimit pe Isus să îi deschidă uşa…” Ca să dăm răspunsul fetiţei trebuie ca Isus să fie stăpîn în inima noastră, şi inima să fie întreagă predată Lui, nu împărţită.

***În concluzie; supunerea + împotrivirea = biruinţă asupra diavolului
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s