DUMINICA A 10-A DUPĂ RUSALII – VINDECAREA LUNATICULUI

DUMINICA A 10-A DUPĂ RUSALII – VINDECAREA LUNATICULUI (Matei17:14-23) By David (duţu) Miclea

CUM SE POATE ELIBERA UN ÎNDRĂCIT (LUNATIC).

*Cuvîntul de aur: Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.” (Mat.17:21).

Despre “LUNATIC” cine(ce) este un “LUNATIC”
*LUNATIC = Somnambul. *LUNATIC = sperios, fricos. *LUNATIC = halucinant, ireal. *LUNATIC = cu idei ciudate; cu manifestări bizare. *LUNATIC = supus: pretinselor influențe ale lunei, după o credință falsă, lumina luniĭ are influență asupra spirituluĭ omuluĭ.
*LUNATIC = prostănac.

*LUNATIC = lunatici, poreclă dată locuitorilor din Cornești: „Un corneștean vede că luna, în loc să fie pe cer, era în tău :)))
Săriți, cerneșteni
Cu săcuri și cu lopeți
Care cu ce aveți
Că se-neacă luna-n tău, După casa lui Bârgău. Bieții oameni s-au sculat iute din somn, o luat care ce o putut și tăți s-o întâlnit lângă tău, să scoată luna” (Memoria 2004-bis: 1244; A. Radu 1941). *

LUNATIC = după descrierea din textul nostru = om stăpînit de duhuri, îndrăcit, stăpînit de diavolul(vers.18),Isus a certat dracul, care a iesit afara din el.

*LUNATIC = om care nu mai avea speranţă la oameni pentru vindecarea acestuia.
***Tatăl acestui tînăr aleargă la Isus, se închină în faţa Lui, implorînd mila pentru vindecarea copilului care pătimeşte rău(vers.14).

–O dată ce diavolul îl stăpînea tînărul nu mai avea nici un control asupra sa, astfel cădea în apă, ori în foc (vers.15) de multe ori cade in foc si de multe ori cade in apa.

-În disperarea ce o avea tatăl ajunge să spună căci ucenici sunt neputincioşi, de aceia a venit cu rugămintea direct la Isus (vers.16) L-am adus la ucenicii Tai, si n-au putut sa-l vindece.

 

 

 

PENTRU A FI ELIBERAT UN LUNATIC (ÎNDRACIT) E NEVOIE DE:

1.Dorinţă din partea lui (Marcu.5:1-6).

2.Dorinţă din partea celor din jur, in cazul nostru: tata celui lunatic (Matei17:14-16).

3.E nevoie de credinţa celor care se roagă (Matei.17:17,20).

4.E nevoie de rugăciune (Matei.17:21b).

5.E nevoie de post (Matei.17:21c).

6.E nevoie de porunca prin mustrare dată de Domnul Isus(Matei.17:18).

7.E nevoie de slujitori adevăraţi a lui Isus; chiar ucenici n-au putu (Matei.17:19) le lipsea rugăciunea, postul şi credinţa, autoritatea trimiteri, ori acelui care este slujitorul lui Isus cu adevărat un Apostol Pavel (Fapte.19:11-12).

8.Să nu te pomeneşti că eşti un fiu de a lui Sceva chiar dacă tatăl tău este preot, gîndul,şi felul în care te apropi de un asemena om vei păţi ca ei(fii lui Sceva)vei ajunge bătut, schingiuit, rănit şi vei fugi chiar şi gol, fară haine te vei face de ruşine (Fapte.19:13-16).

***Note: Astăzi nu mai e”political corect” sa foloseşti cuvîntul “îndrăci”, pentru oameni stăpîniţi de diavolul, acest fel de boli s-au gasit o mulţime de nume noi, numai să nu fie introdus cuvîntul îndracit, dar cu cît se depărtează doctorul de la a da un diagnostic corect(original) cu atît bolnavul devine mai greu de vindecat/eliberat, căci medicamentele care sunt extreme de scumpe chiar foarte scumpe o luna suplay aproximativ$600-1000 nu au efectul vindecări ci numai a ameliorări, a uşurări pe moment a situaţiei.Un diagnostic corect ar îndrepta oameni spre sursa vindecări adică spre Hristos/Dumnezeu.

******Să ne rugăm Domnului pentru toate persoanele care trec prin asemena situaţii, căi Domnul are puterea eliberări vindecări.
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s