DUMINICA A 9-A DUPĂ RUSALII – UMBLAREA PE MARE-POTOLIREA FURTUNII

DUMINICA A 9-A DUPĂ RUSALII – UMBLAREA PE MARE-POTOLIREA FURTUNII (Matei.14:23-34)   By David (duţu) Miclea

*Cuvînt de învăţătură: Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; si, fiindca incepea sa se afunde, a strigat: “Doamne, scapa-ma!” Indata, Isus a intins mana, l-a apucat si i-a zis: “Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?” (Matei.14:30-31).

CÎND VÎNTUL ÎŢI ESTE ÎMPOTRIVĂ, ŞI VALURILE PREA MARI PERICOLUL DE ÎNEC ESTE FOARTE MARE, CE E DE FĂCUT ÎN SITUAŢII ASEMĂNĂTOARE:

1. NU TE ÎNFRICA DE NEPREVĂZUTELE DIN VIAŢĂ: Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: “Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.(vers.26).

2. NU TE ÎNFRICA DE FURTUNILE / VÎNTUL DIN VIAŢA TA: 30. Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; (vers.30)nu tot deauna vîntul are scopul să distrugă, uneori vîntul e chiar bun; pentru polenizare, pentru împrospătarea aerului, în cazul lui Petru pentru a se încerca credinţa acestui mare apostol.

3. CONTROLEAZĂ-ŢI EMOŢILE STARE ÎNCEARCĂ SĂ DEPĂŞEŞTI FRICA: Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2Tim.1:7).

4. AI CREDINŢĂ ÎN DUMNEZEU, EL E PE APROAPE CHIAR DACĂ TU NU ÎL VEZI ORI ARĂTAREA LUI E DIFERITĂ DECUM TE AŞTEPTAI: Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: “Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.(vers.26),ai credinţă . nu te teme. Isus a luat cuvantul si le-a zis: “Aveti credinta in Dumnezeu! (Marc.11:22).

5.BAZEAZĂ-TE PE CUVÎNTUL DOMNULUI: Isus le-a zis indata: “Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!” (vers.27).

6.APELEAZĂ LA AJUTORUL DOMNULUI: Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; si, fiindca incepea sa se afunde, a strigat: “Doamne, scapa-ma!” (vers.30).

7. ACCEPTĂ MUSTRARE DOMNULUI CĂ E BINE VENITĂ, CA O LECŢIE PENTRU NOILE FURTUNI DIN VIAŢA TA, CĂCI FURUNILE SE VOR TERMINA NUMAI CÎND AICI VOM TERMINA ALERGAREA:”… O, tu Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (vers.31).

8. RECUNOAŞTE CĂ IZBĂVIREA DIN FURTUNILE VIEŢI E DATORITĂ LUI, ADU ÎNCHINAREA CE O MERITĂ ŞI RECUNOAŞTE DUMNEZEIREA SA: “Cu adevarat, Tu esti Fiul lui Dumnezeu!” (vers.33).

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s