9 SEMNALE DE ALARMA ALE UNEI PRIETENII CAREIA AR TREBUI SA-I PUI CAPAT.

Cele NOUA semnale de alarma ale unei prietenii careia ar trebui sa-i pui capat

O mare parte din ceea ce ajungem sa fim in viata se afla intr-o foarte stransa legatura cu persoanele pe care alegem sa le primim in viata noastra. Uneori, norocul decide cine ajunge in viata ta, dar tu esti cel care decide cine ramane si cine pleaca.In cele din urma, ar trebui sa fim inconjurati de oameni care ne sustin, care ne incurajeaza sa fim o persoana mai buna si sa-i eliminam definitiv din viata noastra pe cei care nu o fac. Iata cateva semne care te avertizeaza ca te afli in compania unei persoane pe care ar trebui sa o elimini din viata ta:

1. Isi fac timp pentru tine doar atunci cand este convenabil pentru ei

Este de la sine inteles faptul ca fara angajament din partea ambelor parti, fara o comunicare autentica, o relatie nu poate avea loc. Nu-ti pierde timpul in preajma unei persoane care te vrea in jurul ei doar atunci cand ii este convenabil. Nu ar trebui sa fortezi pe nimeni sa-ti fac loc in viata sa, deoarece in cazul in care i-ar pasa cu adevarat ar face acest lucru fara sa stea pe ganduri.

Implicarea intr-o relatie cu o persoana care te neglijeaza, nu este o relatie care implica loialitate. Este o relatie care implica un anumit grad de prostie din partea persoanei care alege sa continue sa fie tratata astfel. Nu le cersi acestor persoane atentia. Cunoaste-ti valoarea si mergi mai departe.

2. Aduc trecutul la suprafata impotriva ta

 Unele persoane nu vor reusi sa inteleaga sau sa accepte ca nu mai esti aceeasi persoana care ai fost. Nu pot accepta ca ai gresit in trecut, ca ai invatat ceva din acele greseli si ca ai putut sa treci peste. Nu pot accepta ca te dezvolti si ca pasi tai merg in concordanta cu pasii vietii tale, asa ca vor incerca sa te traga inapoi in trecut pentru a te prinde din urma. Nu le da satisfatii recunoscandu-le comportamentul negativ. Continua sa mergi inainte.

In cazul in care cineva te judeca pentru faptele din trecut, este necesar sa repari viitorul si sa-i elimini din viata ta, lasandu-i acolo unde se afla si ei deja, adica in trecut.

3. Te simti prins intr-o capcana

 Relatiile sanatoase pastreaza usile si ferestrele larg deschise. Aceste relatii sunt ca o gura de aer proaspat si nimeni nu se simte prins intr-o capcana. Relatiile prospera intr-un mediu lipsit de restrictii. Poti veni si poti pleca oricand doresti, dar alegi sa ramai, deoarece acolo unde esti iti doresti cu adevarat sa fii.

Daca doresti sa fii o parte din viata cuiva, toate usile si ferestrele din lume nu te vor face sa pleci. In cazul in care cineva le-a inchis intr-o incercare de a te prinde in ceva ce nu ti se potriveste, este timpul sa-ti gasesti forta interioara si sa-i dai un picior acelei usi.

4. Iti discrediteaza visele si abilitatile tale

 In cazul in care le permiti celorlalti sa-ti defineasca visele si abilitatile, in acelasi timp le permiti sa te tina pe loc, sau mai rau, sa te traga inapoi. Nu exista nici o  legatura intre ceea ce poti realiza, abilitatile si calitatile tale si ceea ce cred ceilalti oameni ca este posibil pentru tine.

Oamenii vor face tot felul de presupuneri in dumul tau prin viata cu privire la ceea ce este posibil si ceea ce este imposibil. Priveste dincolo de presupunerile lor si de rolurile care cred ca ti se potrivesc si conecteaza-te cu propria ta viziune. Singurele persoane care se supara ca faci asta, sunt doar cele care doresc ca tu sa traiesti o minciuna.

5. Te-au mintit de mai multe ori

 Cei care evita adevarul si au obiceiul de a-ti spune doar ceea ce vrei sa auzi pentru propriul lor beneficiu sunt o categorie de persoane pe care ar trebui sa o elimini definit din viata ta. In cazul in care continui sa ramai prieten cu un minicinos si-i acorzi acestuia increderea ta iar si iar, putem spune ca ai mai multe in comun cu aceasta persoana decat iti place sa crezi. Te minti si ai o atitudine dispretitoare fata de tine insuti!

6. Negativitatea lor iti intra pe sub piele

 Oamenii negativi din viata ta nu se comporta negativ doar fata de tine, ci fata fata de toata lumea cu care interactioneaza. Ceea ce spun si ceea ce fac nu este altceva decat o proiectie a propriei lor realitati, propriile lor probleme interioare. Chiar daca iti spun ceva ce ar putea fi interpretat intr-un mod personal, mai mult ca sigur nu are nimic de-a face cu tine.

Cu toate ca nu ai un control asupra actiunilor si cuvintelor acestora, ai un control asupra propriei tale vieti si poti decide pe cine primesti si pe cine nu primesti in viata ta.

Evenimentele pozitive apar in viata ta atunci cand te distanteizi de aceste persoane. Asta nu inseamna ca-i urasti, ci inseamna ca te iubesti pe tine mult prea mult.

7. Sunt invidiosi pe ceea ce ai

 Invidia nu este un semn care-ti spune cat de multa admiratie iti poarta celalalta persoana, ci cat de mult se displac pe ei insisi. In cazul in care poti, incearca sa-i ridici, dar ai grija ca in acest proces sa nu cobori la nivelul lor. Atunci cand cineva este invidios pe ceea ce ai, exista o foarte mare ca acestia sa doreasca sa-ti ia ceea ce ai.

8. Te incureajeaza sa judeci si sa urasti

 Adevarul este ca superioritatea este o iluzie. Nu exista o credinta, o rasa, o religie, un om superior sau inferior. Aceasta moneda exista doar in imaginatia oamenilor. Toate judecatile colective sunt gresite, iar ipocritii iubesc sa judece.

In cazul in care-i judeci pe ceilalti pentru culoarea ochilor, a pielii, pentru dimensiunea corpului si pentru frumusetea lor exterioara, pierzi din vedere tot ceea ce sunt acestia cu adevarat.

Evita cu orice pret oamenii din viata ta care te incurajeaza sa-i judeci pe ceilalti.

9. Isi doresc sa fii altcineva

 Petrece-ti timpul in compania persoanelor care te iubesc asa cum esti, nu asa cum si-ar dori sa fii. In cazul in care cineva se asteapta sa fii altcineva, este momentul sa revizuiesti relatia pe care o ai cu aceasta persoana. Este mult mai usor sa intalnesti o alta persoana decat sa-ti distrugi identitatea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s