ÎNTÎLNIREA CU EL MI-A SCHIMBAT CREZUL,CARIERA,FILOZOFIA DESPRE MOARTE ŞI ÎNVIEREA MORŢILOR

“ÎNTÎLNIREA CU EL MI-A SCHIMBAT CREZUL,CARIERA,FILOZOFIA DESPRE MOARTE ŞI ÎNVIEREA MORŢILOR”(AUGUST 1) (Fapt.26:8)     By David(duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Ce? Vi se pare de necrezut ca Dumnezeu invie mortii? (Fapt.26:8).

1.”CE?”

*“CE?” = Este prima întrebare pe care o găsim dintre cele două întrebări puse de Apostolul Pavel în versetul acesta, fiind o întrebare plină de mirare de uimire.

*CE?” = Mă uimeşti cînd observ împărate Agripa că nu crezi în învierea morţilor. *”CE?” = Dacă stai pe scaunul de împărat astăzi, crezi că nu va fi şi o zi a socotelilor pentru tine.

*”CE?” = Eram ca şi tine, credeam că prin forţă şi poziţia mea, prin împuternicirile mele îl apăr pe Hristos, şi aceasta mi-a adus linişte pentru-o vreme dar m-am înşelat. Isus nu trebuie apărat în felul acesta, şi învăţăturile Lui rămîn în picioare chiar dacă eu nu le ţin. Dar aveam o pornire nebună, în a prigoni pe aceia ce credeau altfel decît mine, eram de partea preoţimii şi cu scrisori(împuterniciri din partea lor) mergeam pînă în cetăţi străine, prigonind, îi închideam în închisori, îi obligam să cread ă ca mine, să se lese de Isus al lor, dar nu puteam, ei(aceşti oameni pe care îi prigoneam) aveau o credinţă întrun Isus Viu, care se apără Singur, pe cînd eu aveam o credinţă întrun Isus mort, care trebuia apărat.

*CE?” = Mă miră faptul că şi tu împărate Agripă îmbrăţişezi aceiaşi ideie care am îmbrăţişat-o cîndva, dar pe care am respinso în totalitate acuma, căci cred altceva;”Cred că Isus e Viu!.

 

2. Vi se pare de necrezut ca Dumnezeu invie mortii? -O întrebare care ascunde şi răspunsul.
*****Împărate Agripă în întrebarea aceasta se află răspunsul pe care trebuie să îl ai la întrebarea ce ma uimit pe mine “CE?”
-Ce ma determinat să îmi schimb părerea despre El, despre Isus.
*O simplă întîlnire cu El pe drumul Damascului, ma făcut să îmi schimb toată teoria, filozofia mea despre El. Am descoperit atunci că:
(a) El nu e mort, ci Este Viu şi locuieşte în ceruri.
(b) Am descoperit atunci că pe un orb ca mine spiritual ca să ma aducă la normal mă face orb şi trupeşte, că să îi înţeleg puterea de lucrare faţă de mine.
© Am descoperit atunci că preoţimea de partea cărora eram, erau mincinoşi, spunînd că Isus N-a înviat, ci că a fost furat, eu L-am întîlnit şi pot să declar că preoţi sunt falşi.
(d) Am ajuns atunci la concluzia că moartea nu are ultimul cuvînt, ci învierea lui Isus dintre morţi demonstrează cu totul altceva, El Isus are puterea supremă.
(e) Atunci am realizat cînd L-am întîlnit pe Isus Viu, Înviat, că există o învierea a morţilor, pe care o negi tu împărate acuma, dar despre care te vei convinge mai tîrziu că e o realitate;morţi vor Învia….
(f) Întîlnirea cu El nu numai că mi-a schimbat filozofia despre viaţă şi învierea morţilor, ci ma determinat să îmi schimb şi cariera, să devin un propovăduitor la cruci, al suferinţelor Lui, să fiu gată să răbd pentru El, să fiu dispus să îl prezint pe Isus cel Viu tututror celor pe care îi întîlnesc. Ştii ceva acuma e bucuria mea, şi fericirea mea să stau în faţa ta, împărate (Fapte.26:2) şi să îţi aduc la cunoştinţă lucrurile care mau determinat să îmi schimb părerea. Am o dorinţă şi pentru aceasta, sunt gata să mor (la toţi să le vorbesc despre Hristos),uite dorninţa mea: “Fie curand, fie tarziu”, a raspuns Pavel, “sa dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toti cei ce ma asculta astazi sa fiti asa cum sunt eu, afara de lanturile acestea.”(Fapte.26:29).
(g) Vorbirea, curajul, credinţa Apostolului, a făcut ca cel puţin pentru o clipă împăratul şi cei din jurul lui, să îşi schimbe părerea: Si cand au plecat, ziceau unii catre altii: “Omul acesta n-a facut nimic vrednic de moarte sau de inchisoare.” Si Agripa a zis lui Festus: “Omului acestuia i s-ar fi putut da drumul, daca n-ar fi cerut sa fie judecat de cezar.(Fapte.26:31-32).

*****Are credinţa ta despre învierea morţilor un impact în jurul celor din jurul tău?
Trăieşti ca unul care îşi practică credinţa, care crede că există o înviere, şi că va trebui să dea faţă cu Isus Cel Înviat.?

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s