DUMINICA A 5-A DUPĂ RUSALII – RUGÎNDU-NE DUPĂ MODELUL RUGĂCIUNI SALE

DUMINICA A 5-A DUPĂ RUSALII – RUGÎNDU-NE DUPĂ MODELUL RUGĂCIUNI SALE  (Ioan.17:1-13)      By David (duţu) Miclea


RUGĂCIUNEA LUI ISUS

*Cuvînt de învăţătură: Intr-o zi, Isus Se ruga intr-un loc anumit. Cand a ispravit rugaciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: “Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum a invatat si Ioan pe ucenicii lui.” (Luc.11:1).

Ca şi ucenici de altă dată, şi noi ar trebui să învăţăm cum să ne rugăm.
Dragi credincioşi nu exista mai bun model ca modelul care putem să-l desprindem din rugăciunile lui Isus Hristos.Capitolul 17 este un capitol în care evanghelistul Ioan suprinde un moment din timpul rugăciuni Mîntuitorului nostru, să privim cîteva lucruri importante.

1.RUCĂCIUNE E PENTRU FIECARE DINTRE NOI DRAGI CREDINCIOŞI. –Isus era Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat, El era Dumnezeu venit la noi să ne mîntuiească,şi El S-a rugat, cu cît mai mult şi noi trebuie să ne rugăm.

2.ISUS S-A RUGAT PENTRU SFÎRŞITUL LUCRĂRI SALE
-El S-a rugat tot timpul vieţii Lui pămînteşti, dacă vă aduceţi aminte ,se retrăgea noaptea şi se ruga pentru a fi încărcat cu putere pentru ziua următoare, S-a rugat la mormîntul lui Lazăr, S-a rugat cu ucenici care au ajuns într-o stare de adormire, S-a rugat pe cruce (am amintit numai cîteva din situaţile unde Isus S-a rugat).
-Dacă Isus Hristos a avut o viaţă de rugăciune, dragi credincioşi cu atît mai mult noi oameni slabi şi păcătoşi avem nevoie de ajutorul Său pe care îl putem obţine în urma rugăciunilor.

3. ISUS S-A RUGAT PENTRU UCENICII LUI CUPRINZÎNDU-NE ÎN RUGĂCIUNEA SĂ ŞI PE NOI UCENICII ACESTUI SECOL
-Deci ca şi buni creştini trebuie să ne rugăm pentru toţi cei din jurul nostru, ori pentru cei apropiaţi, familie, biserică, comunitate.

4.ISUS S-A RUGAT PENTRU PROGRESUL EVANGHELIEI PRIN UCENICI
-Evanghelia trebuie să ajungă pînă la marginile pămîntului, iar noi ca buni creştin trebuie să ajutăm la aceasta, prin rugăciune pentru duhovnici noştri care sunt la dispoziţia Domnului ca să ducă Evanghelia, prin ajutorare materiale, şi printr-o trăire sfîntă ca oameni răi să vină la Hristos văzînd faptele noastre bune, făcute în Lumină.

5.ISUS S-A RUGAT PENTRU UNITATEA UCENICILOR.
-Ca şi comunitate de credincioşi, noi suntem o forţă atunci cînd uniţi cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune, atunci cănd ajutăm pe semeni noştri, pe cei în nevoie.

***Fie dar rugăciunea lui Isus un model de rugăciune pentru fiecare dintre noi dragi creştini.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s