DUMINICA A 4-A DUPĂ RUSALII – VINDECARE SLUGII SUTAŞULUI

DUMINICA A 4-A DUPĂ RUSALII – VINDECARE SLUGII SUTAŞULUI (Matei.8:5-13).       By David (duţu) Miclea

*Cuvînt de învăţătură:    Cand a auzit Isus aceste vorbe, S-a mirat si a zis celor ce veneau dupa El: “Adevarat va spun ca nici in Israel n-am gasit o credinta asa de mare.(Matei8:10).

Ce e credinţa?: Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. (Evr.11:1). 

CREDINŢA UNUI SUTAŞ
Pentru o vindecare divină mai e nevoie şi de credinţă, de o credinţă aşa cum a avut sutaşul din textul nostru.

O CREDINŢĂ DE INVIDIAT. Nu ştiu cît de religios a fost sutaşul, ştiu dar atît că el se vedea neputincios în rezolvarea situaţiei în care se afla robul lui. O credinţă de invidiat, căci mă gîndesc că sutaşul era dintre neamuri, nu avea de-a face cu cele sfinte ca şi evrei.

O CREDINŢĂ DE ADMIRAT. Pentru sluga lui, un asemenea stăpîn cu o asemenea credinţă trebuie admirat.

O CREDINŢĂ IMPRESIONANTĂ. Credinţa acestui sutaş l-a pus în uimire şi pe Isus: Isus S-a mirat şi a zis: “Adevarat va spun ca nici in Israel n-am gasit o credinta asa de mare.

OAMENI CARE AU IMPRESIONAT PE ISUS CU CREDINŢA LOR.

(a) Prieteni slăbănogului (patru): Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: “Fiule, pacatele iti sunt iertate!” (Marc.2:5). Cand le-a vazut credinta, Isus a zis: “Omule, pacatele iti sunt iertate!” (Luc.5:20).

(b) Femeia bolnavă de doisprezece ani, care avea o scurgere de singe, avea credinţa că o simplă atingere de poala hainei Lui va fi deajuns: Isus i-a zis: “Indrazneste, fiica; credinta ta te-a mantuit, du-te in pace.” (Luc.8:48).

(c) Iair, credea că şi dintre morţi , fiica lui va învia dacă Isus merge în casa lui: Dar Isus, cand a auzit lucrul acesta, a zis fruntasului sinagogii: “Nu te teme; crede numai, si va fi tamaduita.” (Luc.8:50).

(d) Femeia grecoaica, de obarsie siro-feniciana, care avea o fiică stăpînită de diavolul: Atunci Isus i-a zis: “Pentru vorba aceasta, du-te; a iesit dracul din fiica ta.” (Marc.7:29).

(e) Ce să mai vorbim de credinţa slabănogului care n-a vea pe nimeni, de leproşi care au fost alungaţi din societate, de ucenici, care au lasat totul pentru a-L urma pe Isus, asta da credinţă care te impresionează. O astfel de credinţă impresionează şi pe Isus.

***Nu ştiu cît de mare a fost credinţa sutaşului, dar ştiu atît; a fost o credinţă care L-a impresionat pe Isus, o credinţă care L-a determinat pe Isus să acţioneze, să îl vindece pe robul sutaşului.

Daca vei impresiona oamenii cu poveştile tale despre vindecări făcute prin tine, e fain, dar daca nu faci în mijlocul oamenilor pe care îi împresionezi nici o vindecare însemnează că nu ai credinţă, ci nu eşti mai mult decît un palavragiu. Dar dacă vei impresiona cu credinţa ta pe Isus, nu va fi nevoie de palavrăjeală, caci minunea se va face în Numele Lui.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s