DUMINICA A 3-A DUPĂ RUSALII – UMBLAŢI ÎN LUMINĂ

DUMINICA A 3-A DUPĂ RUSALII – UMBLAŢI ÎN LUMINĂ (Matei.6:22-23). By David (duţu) Miclea


*Cuvînt de învăţătură: Ochiul este lumina trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina; dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta! (Matei.6:22-23).

Întreagă frăţietate este chemată să umble în lumină, privind la o pildă care nu este departe de fiecare dintre noi, e chiar trupul nostru.
Imaginaţi-vă cum a-ţi fi dacă n-aţi avea un ochi, ori dacă ar fi fără putere de a vedea orbi, cît ar fi de greu, de incomod, de neajutoraţi, ar trebui cineva să stea lîngă noi să ne ajute chiar la cel mai mic lucru, nu vedem.
Acuma imaginaţivă în jurul vostr o lume orbită care desi are ochi să vadă totuşi nu văd, ci merg cu grăbire înspre rău, coboară treptele înfernului fără să realizeze aceasta. Nu uita ca şi copil a lui Dumnezeu tu eşti ochiul pentru aceia lume pierdută, tu trebuie să le îndrepţi paşi înapoi spre Hristos.
Ca şi creştini avem datoria să luminăm în jurul nostrum, în familile noastre, între rudenile noastre şi de ce nu în întreagă lume. Aceasta este chemarea noastră să luminăm.
Ortodox nu însemenază altceva decît întors la Dumnezeu, eşti tu lumina aceia care să ajuţi la întoarcerea sufletelor la Dumnezeu? (dutu)
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s