„ŞTEFAN UN MODEL ÎN SLUJIRE”

„ŞTEFAN UN MODEL ÎN SLUJIRE” (Iunie 7.) By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Dar Stefan, plin de Duhul Sfant, si-a pironit ochii spre cer, a vazut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu; (Fapt.7:55)

***Spiritualitatea lui Ștefan cît şi slujirea lui era urmarea unei bune alegeri care putea fi urmărită pe terenul slujirii:
*De aceea, fratilor, alegeti dintre voi sapte barbati, vorbiti de bine, plini de Duhul Sfant si intelepciune, pe care ii vom pune la slujba aceasta. (Fapt.6:3).
*Alegerea lui Ştefan şi confirmarea lui ca şi diacon în Biserica primară s-a datorat unor calităţi deosebite pe care acest frate în Domnul le avea.

1. VORBIT DE BINE.
Printre calităţile pe care un slujitor al altarului trebuie să îndeplinească se află şi aceasta “VORBIT DE BINE”, Apostolul Pavel referinduse la aceasta calitate spunea: Trebuie sa aiba si o buna marturie din partea celor de afara, pentru ca sa nu ajunga de ocara si sa cada in cursa diavolului. (1Tim.3:7).
Fiindcă poziţia e o poziţie publică şi slujirea e în faţa Bisericii, şi în faţa celor care nu îl cunosc pe Dumnezeu, slujitorul trebuie să fie un om vorbit de bine în societate ca: cinstit, nu cu doua fete, nu bautori de mult vin, nu doritori de castig marsav, ci sa pastreze taina credintei intr-un cuget curat. (1Tim.3:8-9).

2.PLIN DE DUHUL SFÎNT
Aceasta condiţie trebuie să spun cu părere de rău, (e trist) e ceea mai nebăgată condiţie înseamă cînd se aşează un slujitor în slujbă, apoi ne întrebăm de ce lucrurile în Biserică nu merg bine, tocmai că nu s-a ţinut cont de condiţia aceasta a candidatului să fie “PLIN DE DUH”.
-Astăzi se caută pentru orice funcţie să aibă şi calificare (undeva e ok) dar să nu uităm fără doctorate ori facultate de economist, Iuda a ştiut să îşi însuşească aşa de bine bani micuţului grup încît în faţa ucenicilor era privit ca un sfînt, dar nu şi în faŢa Domnului. Ce să mai spunem azi cu pregatire de economist te lasă cu casieria goală şi pleacă cu pastor cu tot…
***Slujbaşul plin de Duhul Sfînt, lasă în urma lui nu descurajare, dispreţ, ruşine ci: in timp ce ucenicii erau plini de bucurie si de Duhul Sfant. (Fapt.13:52)

3. PLIN DE ÎNŢELEPCIUNE
E frumos ca un slujbaş să aibă cît de multă înţelepciune adunată în şcoli chiar şi la Oxford, dar dacă n-are înţelepciunea de sus, nu va ajuta Biserica mai mult decît cu fală:”avem un slujitor şcolat” cu nimic altceva pentru Biserică cu zero, chiar un mare zero. Cu cît mai multă înţelepciune omenească cu atît mai mare tupeu şi mîndrie personală, îngîmfare şi postat pe poziţia unde cei fără pregătire n-au nici dreptul să îşi deschidă gura.
***Intelepciunea care vine de sus este, intai, curata, apoi pasnica, blanda, usor de induplecat, plina de indurare si de roade bune, fara partinire, nefatarnica. (Iac.3:17).

 

 

4. O RESPONSABILITATE ÎNAINTEA BISERICII, ÎNAINTEA SOCIETĂŢII, ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU.
Aşezarea în slujire devine o mare responsabilitate pentru cei care investesc cît şi pentru cei care sunt investiţi, de aceia trebuie urmarit următorul criteriu în alegeri: Trebuie cercetati intai, si, numai daca sunt fara prihana, sa fie diaconi.(1Tim.3:10).

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s