ÎN BISERICILE DIN SACRAMENTO, DUMINICĂ SE SĂRBĂTOREŞTE “ZIUA TATĂLUI”

IAIR,  UN TATĂ DE CARE ARE NEVOIE, SOCIETATEA, FAMILIA,COPIII 1. (Luca. 8:40-42, 49-56) By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Si iata ca a venit un om, numit Iair, care era fruntas al sinagogii. El s-a aruncat la picioarele lui Isus si L-a rugat sa vina pana la el acasa; pentru ca avea o singura copila, de vreo doisprezece ani, care tragea sa moara. Pe drum, Isus era imbulzit de noroade. (Luca.8:41-42).

* IAIR, UN FRUNTAŞ AL SINAGOGII (vers.40). Iair din istoria noastră era un om cu vază un fruntaş al sinagogii. –Un om cu răspundere în funcţia ce o avea (un fel de păstor conducător din zilele noastre). –El aranja programul, -El urmărea buna desfăşurare a lucrărilor din sinagogă, -Probabil că el aranja cine predică (citeşte Scriptura), cine cîntă în ziua respectivă.

***IAIR A FOST MAI MULT DECÎT UN OM , DECÎT UN FRUNTAŞ, EL A FOST UN “TATĂ” *UN TATĂ ÎNGRIJORAT (vers.42) . Iair, tatăl, care era îngîndurat, necăjit pentru familia lui, dar în mod special pentru o fică de vreo doisprezece ani, care tragea sa moara (vers.41). Istoria lui Iair îmi aduce aminte de vremurile cînd una din fetiţele noastre a fost bolnavă a trebuit să o duc la doctor, privind la ea şi măsurîndui durerea nu o dată am spus:’O Dumnezeule ia durerea de peste ea şi dă să o port eu”…

*UN TATĂ CARE APRECIAZĂ, CE ALŢI RESPING, ALUNGĂ, CE ALŢI NU APRECIAZĂ (vers.37). -Nu trecuseră multă vreme de cînd Isus elberaseră un îndrăcit, şi pentru fapta aceasta Isus a fost alungat pînă şi de pe cîmpurile satului lor: Tot norodul din tinutul gherghesenilor a rugat pe Isus sa plece de la ei, pentru ca ii apucase o mare frica. Isus S-a suit intr-o corabie si S-a intors.(Luca.8:37). -Trăim într-o lume unde Isus este alungat, aşezat la marginea societăţi, scos din şcoli, din palatele de cîrmuire a popoarelor scos din tot ce ei numesc “civilizaţie”, dar atunci cînd se întîmplă cite o nenorocire o catastrofă, se întreabă unde e Isus, unde e Dumnezeu în asemena situaţii nedorite, neplăcute? El e acolo unde l-aţi trimis dar nu uitaţi chiar acolo El este în control. –Iair a fost tatăl care a ştiut problema lui poate să fie rezolvată de Cel care a fost alungat , de Cel care n-a fost apreciat şi de aceia a alergat la El.

*UN TATĂ DE DORIT . –În societate, politică ,în conducere, atunci n-ar mai fi atîtea legi aprobate pentru distrugerea familiei. –În familie, atunci n-ar mai creşte atîţia copii fără tată. –În biserică, atunci copii străzi ar avea un tată primitor (care să îi primească în biserică şi pe cei netunşi, şi pe cei nespălaţi, şi pe cei neîmbrăcaţi,şi pe cei răi) cu gîndul că Dumnezeu le va da mîntuirea şi se vor schimba. Happy Father’s Day!

 Missing You Dad...A Father Is...To Bug Or To Hug?Happy Father's Day

VA URMA …. (să vedem reacţia uni copil care are un asemenea tată)

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s