AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII 9.

AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII 9. (Rom.6:12) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur : Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui. (Rom.6:12).

AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII –CONCLUZIE.
IMPORTANŢA AMVONULUI ÎN VIAŢA BISERICII

*Amvonul are un loc proeminent în bisericile noastre, nu este doar o piesă de mobilier, ci el reprezintă locul autorităţii.
*Amvonul nu este în lumina reflectoarelor, ci în umbra crucii de la Golgota.
*La amvon nu urci, te cobori. Dumnezeu e deja acolo… Nu e o tribună pentru apărarea doctrinelor personale, ci pentru Evanghelia lui Hristos!
*Amvonul nu e folosit pentru bici, ci pentru mângâiere.
*Nu răneşte, unge. Nu ucide, dă viaţă. Nu e gheţărie, ci vulcan de foc mistuitor. Nu naşte stalactite, ci chibrite.
*Amvonul nu omoară timpul, îl câştigă. Nu plictiseşte, ci înviorează. Dar nu cu scene de show.
*Slujba predicatorului nu e să distreze „caprele“, ci „oile“ turmei. Mântuiţi sufletele, nu le oferiţi siropuri îmbătătoare!
*Amvonul nu ne lasă flămânzi. El are menirea de a oferi hrană spirituală. Doamne,
ajută! Doamne, dă izbândă! Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să‑ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.
*A fost o mare bucurie pentru mine, când au venit fraţii şi au mărturisit că eşti credincios adevărului şi că umbli în adevăr. Eu n‑am bucurie mai
mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr (3 Ioan 2‑4).
*Păziţi‑vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. Oricine o ia înainte şi nu rămâne în învăţătura lui Cristos n‑are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă vine cineva la voi şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu‑l primiţi în casă şi să nu‑i ziceţi: „Bun venit!“ Căci cine‑i zice: „Bun venit!“ se face părtaş faptelor lui rele.
***Aş avea să vă spun multe lucruri; dar nu vreau să vi le scriu pe hârtie şi cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin la voi, şi să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină (2 Ioan 1:8‑12).
*Dumnezeu poate să vă umple cu orice har” – (2 Cor. 9:8)

*Înainte de a pleca la amvon trebuie să stai în părtăşie cu Domnul pe munte întocmai ca şi Moise, altfel nu vei avea nici un mesaj pentru cei din vale.
*Nu neglija prezenţa Domnului că vei neglija strălucirea feţei tale, şi vei fi la fel ca ceilalţi tu trebuie să fii deosebit, chiar prin faptul că te deosebeşti datorită timpului mult petrecut în prezenţa Sa.
*Ne strălucirea feţei tale în momentul cînd vei pleca la amvon va transmite ascultătorilor un mesaj în defavoarea ta; nu ai stat pe munte cu Domnul (poate la pescuit cu prieteni).
*Amvonul trebuie să fie un loc preţuit de cei din adunare, păzit de cei cu autoritate în biserică , nu trebuie poftiţi la el oameni care n-au chemare şi nu trăiesc pocăinţa.
***Aş avea să vă spun multe lucruri; dar nu vreau să vi le scriu pe hârtie şi cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin la voi, şi să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină (2 Ioan 1:8‑12).
*Dumnezeu poate să vă umple cu orice har” – (2 Cor. 9:8)

Note: Sper că cele nou postări despre ‘Slujirea la Amvon” o să îţi prindă bine pentru a deveni predicatorul de nota 10, sunt gîndite si aranjate de mine după înţelepciunea dată de Dumnezeu mie cu excepţie cîteva din idei nu îmi aparţin sunt luate din revista”HARUL publicată în Huedin

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s