FOCUL LUI DUMNEZEU, FOCUL DUHULUI SFÎNT

FOCUL LUI DUMNEZEU, FOCUL DUHULUI SFÎNT (Fapte2:1-8)    By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei. (Fapt.2:3).

CARACTERISTICE SPECIFICE FOCULUI.

1.LUMINEAZĂ : Niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei. (Fapt.2:3).

2.ÎNDREAPTĂ OAMENI ÎNSPRE EL (Fapte.2:1-8). A intins un nor, ca sa-i acopere, si focul, ca sa lumineze noaptea. (Ps.105:39)

3.CURĂŢEŞTE : Cine va putea sa sufere insa ziua venirii Lui? Cine va ramane in picioare cand Se va arata El? Caci El va fi ca focul topitorului si ca lesia inalbitorului. (Mal.3:2).

4.UN SEMN AL ASCULTĂRII: Focul sa arda pe altar si sa nu se stinga deloc: in fiecare dimineata, preotul sa aprinda lemne pe altar, sa aseze arderea de tot pe ele si sa arda deasupra grasimea jertfelor de multumire. (Lev.6:12).

5.UN SEMN AL PREZENŢEI DOMNULUI: Toti copiii lui Israel au vazut coborandu-se focul si slava Domnului peste Casa; ei si-au plecat fata la pamant pe pardoseala, s-au inchinat si au laudat pe Domnul, zicand: “Caci este bun, caci indurarea Lui tine in veac!” (2Cron.7:3).

6.UN SEMN AL MÎNIEI LUI DUMNEZEU: O spun in gelozia si in focul maniei Mele: in ziua aceea, va fi un mare cutremur in tara lui Israel. (Ezec.38:19).

7.UN SEMN AL PEDEPSEI LUI DUMNEZEU: unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge. (Marc.9:48).

8.FOCUL MISTUIE: Domnul Si-a sleit urgia, Si-a varsat mania aprinsa; a aprins in Sion un foc care-i mistuie temeliile. (Pling.4:11).

9.FOCUL DUHULUI SFÎNT,ÎNMOAIE INIMI DE PIATRĂ: Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi in inima si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: “Fratilor, ce sa facem?” (Fapt.2:37).

10.FOCUL DUHULUI SFÎNT SE RĂSPîNDEŞTE: • Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapt.1:8) Caci asa ne-a poruncit Domnul: “Te-am pus ca sa fii Lumina Neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Fapt.13:47).

11.FOCUL PROTEJEAZĂ –Păstrează fraţii pregătiţi pentru cer.

***A trecut focul Duhului Sfînt pe lîngă tine, ai simţit atingerea Sa?

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s