“Eu sunt Invierea si Viata” partea 1.

“Eu sunt Invierea si Viata” partea 1. (Mai 4)     By David(duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Isus i-a zis: “Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. (Ioan.11:25).

“EU SUNT ÎNVIEREA”….
În grelele clipe de disperare prin care trecea Marta, Isus se apropie de ea cu un mesaj îmbucurător un mesaj de speranţă. Poate mulţi din cei care au mîngăiat-o au venit cu acelaşi cuvînt de încurajăre, dar de data asta mesajul era din partea Celui care putea din cuvîntul de încurajare să facă un cuvînt al realităţii, Maria să îşi vadă fratele înviat.(vers.23).
Isus aduce în faţa Martei (vers.25) una dintre cele mai mari declaraţii despre El însuşi:” Eu sunt învierea și viața “.
Numai Unul care a obţinut putere asupra morţii poate să aducă cu adevărat o realitate din cuvintele mîngăierii. Este o mare deosebire dintre învierile descrise în Scripturii şi învierea lui Isus, în timp ce ceilalţi au murit din nou, Isus s-a ridicat dintre morţii cu putere asupra morţii, rămînînd Viu în Veci Vecilor.

Prin înviera Lui a scos în evidenţă cîteva lucruri:

1.Mîntuirea complectă ş jertfa Lui a fost acceptată: ci este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru, care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti. (Rom 4:24-25).

2.Tot ce a spus cu privire la înviere s-a adeverit: Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. (Apoc.1:18).

3.Dovada că El este Fiul lui Dumnezeu: iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru, (Rom.1:4).

4.Avem pe Cineva în slavă, şi ne aşteaptă şi pe noi să mergem la El: Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi! (Rom.8:34).

5.Prin înviera Sa avem speranţă în învierea noastră: Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor. (1Cor.15:21) Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata. (Ioan.5:28-29).Mai multe (1Cor.15:1-23).

Isus E viu!

VA URMA…
~Sacramneto Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s