AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII 2.

AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII 2.  (Rom.6:12)       By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur : Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui. (Rom.6:12)

PĂCATE (GREŞELI) CARE SE FAC CHIAR LA AMVON (partea1)

Păcatele (greşelile) acestea sunt făcute de acei predicatori care sunt stăpîniţi de anumite pofte prin care să fie scoşi în evidenţă văzuţi de public.

1.Păcatul nepregătiri:
-nu sunt adeptul notiţelor pe amvon, dar nici nu pot să accept ca un predicator al zilelor noastre cînd are testul prin planificare ştiut cu cel puţin o lună înainte să nu aibă ce vorbi din testul zilei.
-predicatorul trebuie să citească zilnic scriptura, să se roage, să se concentreze asupra testului o săptămînă întreagă (mediteze asupra Cuvîntului) şi numai după o asemena pregătire să se ducă la amvon, şi în acelaşi timp să fie atent la glasul Domnului, căci numai El şie de ce poporul ori un suflet are nevoie în timpul predicări,
-nu e greşit să se folosească pilde, idei din viaţa contemporană dar cu limită spaţiul alocat pentru acestea să fie limitat.
***Pentru asemanea predicatori Biblia are un cuvînt în dreptul lor: Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului…(Ier.48:10).

2.Păcatul aroganţei:
-AROGÁNȚĂ s. f. Purtare obraznică și sfidătoare; atitudine de mândrie disprețuitoare; înfumurare, impertinență.
-pentru ca au ocazia să treacă pe la amvon, folosesc amvonul ca un loc care le aparţine unde să îşi arate aroganţă lor, şi mulţimi de oameni plini de smerenie îi ingaduie (de si n-ar trebui) .
-fie dar rugăciunea predicatorului cam în felul acesta: Pazeste, de asemenea, pe robul Tau de mandrie, ca sa nu stapaneasca ea peste mine! Atunci voi fi fara prihana, nevinovat de pacate mari. (Ps.19:13)

3.Păcatul netrăirii:
-uni predicatori consideră că predicile lor sunt pentru ascultători, de aceia se adreseaza de cele mai multe ori cu cuvîntul:”voi ori tu trebuie să..”ei uită defapt că predica e pentru ascultător deopotrivă cît şi pentru predicator o sabie cu două tăişuri. -Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. (Evr.4:12).
-Dacă inima predicatorului nu este tăiată de Cuvîntul Scripturilor să nu se aştepte la un rod spiritual din inima celor care îl asculta, căci ei citesc foarte repede inima predicatorului.
-Predicatorul trebuie să fie un exemplu în primul rind el a tot ce predică să trăiească Cuvîntul preedicat.
-Mai sunt aici o categorie care săvîrşesc păcate grele în afara amvonului, dar pentru a nu fi prinşi ori suspectaţi de asemena păcate pe agenda predicilor vor fi chiar păcatele pe care le săvîrşeşte , pe care le acuză la maximul ca nimeni să nu bănuiească ceva despre el.(o mare atenţie aici).

VA URMA…
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

2 thoughts on “AMVONUL UN LOC AL SLUJIRII 2.

 1. Intradevar , multi predicator , fac din Scriptura o sursa de cistig . Striga dela anvon , citind din Maleahi 3 v. 8.
  Dar nu mai citeste si din Deuteronom 14 v. 22 in jos pin la 29 , sau Deuteronom 12 v. 17 , 18 , 5, 6, 7. .
  Astfel aratind ca din zeciuala pe care omul o ducea la Templu , trebuia sa o mince el ( omul care o ducea ), fiul lui , fica lui , robul lui , orfanul , vaduva , Levitul fara drept de mostenire ( adica , predicatorul , pastorasul/ciobanul turmei , sau prezbiterul ) care nu are drept prin legea tari in care traieste , la ; masina , casa , sau vre-o avere . Acest predicator, prezbiter sau ciobanas , are drept sa manince din zeciuala omului , care o ducea , adica cel fara drept de mostenire in tara in care traieste . Atit mincare , cit si din darurile date de popor .
  Azi , este o inselaciune sa se arate omului o jumatate de adevar , pt. a putea benefecia de naivitatea celui ce nu cerceteaza Scriptura .
  Cit despre mine , cind aud dela anvon striginduse dupa bani , mie scirba chiar de persoana aceea ce baga Numele Domnului la mijloc pt. o afacere minjita .
  Da sint de accord precum Scriptura zice in N.T. ; INCOLO , FIECARE SA DEA CIT A HOTARIT IN INIMA LUI , FARA PARERE DE RAU .
  Fara parere de rau , bine inteles , este consumatie cu datoria fata de inprumutul biserici , apa , electric , gunoi , scurgerea ( canalizarea ) , si curatenie . Incolo , nu vad la ce .
  Intradevar , este vremea si timpul din urma , oameni sint cuprinsi de o serie de pofte , lacomie , inginfare , etc. .
  Incolo , har si pace dela Tatal luminilor . Amin r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s