“VIAŢA VEŞNICĂ” (Mai 2a)

“VIAŢA VEŞNICĂ” (Mai 2a)     By David(duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. (Ioan.5:24)

Avem viaţă datorită Lui, obţinută în urma:
-ascultări de Cuvintele Lui,
-şi în urma credinţei depline în Dumnezeu.

În urma faptului că ne-a daruit viaţă veşnică, El ne promite cu siguranţă că ne va fi dată(Ioan.25-29):
-Din mormînt, vor învia, după spusa din vers.25, cei care vor auzi glasul, il vor şi asculta în urmă vor ieşi din morminte.
-Ieşirea din morminte va fi urmată de judecata pe care Tatăl a dato Fiului, unii vor învia pentru viaţă, cei care au făcut binele, iar ceilalţi care au făcut răul pentru judecată.
Dumnezeu va face marea despărţire, ferice va fi de aceia care vor învia pentru viaţă în urma binelui pe care l-au făcut cînd trăiau în trup şi a mîntuiri primite din partea Lui.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

2 thoughts on ““VIAŢA VEŞNICĂ” (Mai 2a)

 1. Minunat , sint doua invieri din mormint , si doua judecati , dupa fiecare inviere .
  Prima inviere , se pun niste scaune de domnie , cares conform cuvintelor lui Hristos , douasprazece la numar , la prima inviere , Apocalipsa 20 v. 4. .
  Fiara , proorocul mincinos si cei ce sau inchinat fiarei dealungul istoriei omeniri , toti acei a caror nume nu a fost scris dela intemeierea lumi , in cartea vieti Mielului , au fost aruncati in Iazul de Foc cu Pucioasa , care este moartea a doua , Apocalipsa 19 v. 20 .
  La prima inviere , nu vor invia toti , dar vor invia multi din cei ce dorm in tarina pamintului , aceasta se va intimpla in jurul anului 2026 . conform la ceea ce zice in Daniel 12 v. 2. ;
  Multi din cei ce dorm in tarina pamintului se vor scula : uni pentru viata vesnica* , si alti pentru ocara** si rusine vesnica .
  Acestia sint la prima inviere , conform cu cuvintele lui Hristos din Matei 24 , cu privire la venirea Fiului Omului , iar tot atunci este culeasa si neghina si aruncata-n foc .
  Cit priveste anul , sau in jurul anului 2026 , Daniel 8 v. 14. , deci Alexandru Macedon , in -322 , incepe razboiul cu Faraon , acesta I-l bate pin la cetatuie , pedepseste ostirea sfinta ( armata lui Israel , fiind ca sa unit cu Greci ) , si in anul -319 ien. , smulge jertfa necurmata din mina preotilor , astfel o intrerupe , asaca ( -319 ) + 2300 = 1981 .
  In Daniel 12 v. 11. este aratat un alt punct in istorie , de a calcula si a gasi inceputul vremi sxcfirsitului , si in v. 12. ii fericeste pe cei ce vor ajunge pin in ziua venire Domnului , si Mintuitorul nostrum , adica inca 45 de zile = ani .
  In anul 691 , se termina moscheia musulmana de facut pe locul sfint ( sfintului locas ) , Mahomed o imaugureaza si o transforma intr-un loc de inchinare pentru musulmani , se da legea musulmana .
  Asa ca din 691 + 1290 = 1981 , anul cind incep zilele sfirsitului , din aceste zile creste necazul , strimtorarile si martirajul pe fata pamintului .
  Dar fericiti si sfinti sint cei ce vor rezista pin in anul 2026 . Amin .
  Ci despre vremea si ceasul Acela din aceea zi , nu stie nimeni , nici ingeri , nici Fiul , dar cit despre ziua aceea , voi nu sinteti fii ai intunerecului , ca ziua aceea sa va prinda ca un hot noaptea .
  Daniel 12 v. 9 ;
  ,, Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite
  pin* la vremea sfirsitului .”
  v. 10. ;
  Multi* vor fi curatiti, albiti si lamuriti ; cei rai vor face
  vor face raul**, si niciunul din cei rai nu va intelege,
  dar cei priceputi ! vor intelege.
  Problema este , nu se stie vremea , adica anotimpul , deaceea Hristos a zis ; ,,rugativiti ca ziua aceea sa nu va prinda iarna sau intr-o zi de Sabat ” . ziua=an , Sabat=Odihna .
  Stiind ca un an are 365 de zile , o zi = cu un ceas , sau o rotatie a pamintului .
  Ziua pamintului , este o tura in jurul axei soarelui , aceasta zi a pamintului , este = cu ziua creatiei a pamintului , cu tot ce este pe el , deaceea , era anul Sabatic .
  Ziua Sabat , era dupa 6 zile de lucru , asa ca Sabat = Odhna , care erau umbra lucrurilor viitoare , adica mileniul , unde ne vom odihni ci Hristos precum El S-a odihnit , stind pe scaunul (nori cerului ) de domnie , la masa cu Avraam , Isac si Iacob pt. o mie de ani .

  Dupa aceasta mie de ani , vine a doua judecata .
  Apocalipsa 20 v. 5.
  Ceilalti morti n’au inviat pin nu s’au sfirsit cei o mie de ani.
  Hristos vorbeste de judecata de apoi , unde Dumnezeu desparte pe cei buni de cei rai , si I=I da judecata lui Hristos .
  Aceasta judecata consta in F A P T A ,
  Prima judecata , este facuta de cei 12apostoli – Iuda + apostolul Pavel , apostolul neamurilor . deaceea Hristos a zis 12 scaune de judecata ( Apocalipsa le numeste scaune de domnie .) .
  Judecata viitoare , este cu privire la mintuiti Tatalui , prima judecata , cu privire la mintuiti Fiului .
  A doua judecata , este cu privire la fapta facuta celui nemai insemnat frate a lui Hristos , si nici de cum miresei . mireasa este una singura , dintre ficele de Inparat , una singura este mireasa aleasa si anume , Ierusalimul cel Ceresc=Ierusalimul cel Nou , Apocalipsa 21 v. 2.
  Acest Ierusalim ceresc=nou , este mama noastra fratilor .
  Ioan 3 v. 29 zice ; ,,ne * are mireasa, este mire ”.

  Dutu , numi sterge comentariile , multumesc

  • nu ti-am sters nici un comentariu, cate le-ai pus daca n-au intrat la spam sunt aprobate… daca au intrat la spam nu mai verific ci le trec la gunoi pe toatea, asa ca vezi care le-ai mai pus si scriele din nou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s