CÎND MOARTEA E LA UŞA CASEI TALE (7)

CÎND MOARTEA E LA UŞA CASEI TALE (7) (1Tes.4:13-18) By David(duţu) Miclea


MESAJUL DE PE MALUL GROPII

*Cuvîntul de aur:   Mangaiati-va, dar, unii pe altii cu aceste cuvinte. (1Tes.4:18)

1.UN MESAJ DESPRE VIAŢĂ, VIAŢĂ E TRECĂTOARE
Nici într-un loc nu ne putem imagina cît suntem de trecători, aşa cum ne îimaginăm şi ne gîndim atunci cînd suntem pe amlul gropi, cînd unul dintre cei dragi a plecat în veşnicii.
-(Ps.90:3-6) ca un vis, ca iarba care este tăiată şi spre seară se usucă.
-(Iov.7:6) ca suveica ţesătorului,se duc si nu mai am nicio nadejde!
-(Isaia.40:15) ca o picatura de apa din vadra, sunt ca praful pe o cumpana.
-(Isaia.64:6) ofiliţi ca o frunză , ne iau ca vîntul.
-(Iov.13:25) ca o frunză suflată de vînt, ca un pai uscat.

2.OMUL ESTE NEPUTINCIOS ÎN FAŢA MORŢI
-De cănd Adam şi Eva şi-au vazut copilul (Abel) mort şi pînă azi ciclul morţi nu a putut fi oprit nici zilele preluncite cu toate eforturile făcute, cu toţi bani plătiţi cu jumătăţi de avere de regină nu s-a putut cumpăra un ceas de viaţă, nici decum moartea să fie învinsă, asupra morţii omul este neputincios.
-Tot deauna pe malul gropi, ni se transmite mesajul neputinţei omeneşti în faţa morţii. ***ALEXANDRU CEL MARE UN GENIU MILITAR
*Legendele spun că înainte de a muri, Alexandru cel Mare si-a chemat generalii și și-a spus ultimele trei dorinte.
(a). Sicriul sa fie dus pe umerii celor mai buni medici ai vremii.
(b). Comorile dobândite (argint, aur, pietre preţioase), să fie risipite pe tot drumul până la mormânt.
©. Mâinile sale să atârne în afara sicriului, să poată fi văzute de toți….
*Unul dintre generalii săi, surprins de aceste dorințe neobișnuite l-a întrebat pe Alexandru care este motovația acestora.
Alexandru a explicat:
(a) Vreau ca medicii cei mai eminenți ai vremii sș-mi ducă sicriul ca în felul acesta să arate tuturor cât de neputincioși sunt în fața morții.
(b). Vreau ca pământul să fie acoperit de comorile mele pentru ca toată lumea să poată vedea că toate comorile ce le câștigăm aici pe pământ, aici rămân.
(c). Vreau ca mâinile mele să atârne în aer, goale, pentru a permite oamenilor să vadă că vom pleca cu mâinile goale, asa cum am venit, atunci când se termină tezaurul cel mai de preț – TIMPUL.
*Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul. (Isa.64:6)
Santem atat de efemeri………ca frunza in vant……….!!!
-Trecerea celor dragi din viaţa aceasta prin moarte, stînd pe malul gropi ne dăm bine seama cît e omul de neputincios în faţa morţii.

3.MESAJUL BIRUINŢEI LUI ISUS ASUPRA MORŢII
-Moartea şi-a continuat cursul ei pînă cînd Isus ieşind cu putere din mormîntul rece a dovedit biruinţa Sa asupra morţii şi a boldului morţii.
–Dumnezeu L-a înviat din morţi, şi este viu în veci vecilor. El S-a aratat, timp de mai multe zile, celor ce se suisera cu El din Galileea la Ierusalim si care acum sunt martorii Lui inaintea norodului. (Fapt.13:31)
-S-a arătat ucenicilor în nenumărate rănduri, femeilor, la peste 500 de fraţi lui Pavel pe drumul Damascului , El continuă să se arate şi astăzi.
-A făcut o declaraţie în faţa slujitorului Său Ioan în insula Patmos: Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. (Apoc.1:18).
-Mesajul biruinţei asupra morţii de către Viaţă, El a spus: “Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. (Ioan.11:25)

4. DE LA GROAPĂ SE TRANSMITE UN MESAJ AL SPERANŢEI.
-Trupurile nu vor sta veşnic în ţărîna pamîntului, e numai un loc temporar pentru o vreme, Pavel ne spune despre taina transformări celor adormiţi în Domnul, el vrea să ne facă descoperit un mare adevăr, pămîntul, mormăntul nu este casa de veci ci va veni o zi a învierii.
-Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, (1Cor.15:51) -Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde. (1Tes.4:13) –Pavel vrea să alunge intristarea de pe feţele noastre aducîndu-ne aminte de planul pe care îl are Dumnezeu cu privire la trupurile celor credincioşi, dezvăluind etapă întîlniri cu Domnul prin înviere din morţii, ori transformarea trupurilor dacă vom fi în viaţă la venirea glorioasă a lui Isus.

5. DE LA GROPĂ SE TRANSMITE UN MESAJ DE SIGURANŢĂ
-Isus promite unui talhar intrarea in Rai: Isus a raspuns: “Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai.” (Luc.23:43), de ce n-ar avea şi faţă de noi aceiaşi ofertă; Raiul.
-Mesajul prin care ne dă siguranţă deplină, vom avea:
(a) Un trup mai bun (nou) : Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. (1Cor.15:53)
-Un trup glorificat cu care vom strabate vesnicia.
(b) vom avea o casă mai bună (o casa vesnica ,trainica)
-Un loc pregatit chiar de Isus pentru noi (Ioan.14:1-3)
©vom avea o moştenire mai bună (in care vom intra)
mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi.(1Petru.1:4)
(d) vom avea p prietenie mai bună (o partasie sfanta)
Ai nostri ,pleaca unul cate unul,intr-o zi ne vom vedea singuri,si vom dori sa mergem acolo sa fim cu ei,mai ales atunci cand stim ca Isus e acolo.

*Ce frumoase promisiuni,sunt facute pentru toti aceeia care il vor urma fideli si pana la capatul vietii lor, pe Domnul Isus.

***Toate acestea, mă face să exclam din adîncul inimi: “Mie dor de casă, mă duc acasă, munţi şi dealuri, văi şi valuri, nu mă vor putea opri căci eu mă duc acasă, şi numai un pic mi-a mai rămas.
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s