CÎND MOARTEA E LA UŞA CASEI TALE (5)

O MÎNGĂIERE DEPLINĂ ÎN EL (2 Cor.1:3-4).  By David (duţu) Miclea

*Cuvînt de aur: Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz! (2Cor.1:3-4)

Pierdere (plecarea) celor dragi în veşnicii, este un şoc extraordinar de mare, plecare unei finţe tinere e un eveniment care este ireversibil (ce a plecat a plecat), în special plecarea unui copil pentru o mamă zguduie întreaga ei fiinţă, lăsîndu-o uneori cu stări nedorita…

Chiar credinţa în Dumnezeu începe să slăbească, prieteni, familia, biserica, pot să fie o mare încurajare în asemenea situaţi.
Maria din Sfintele Scripturi e exemplul care apare in faţă în asemenea situaţii, Cel drag a fost aşezat în mormînt, dar dispariţia trupului a făcut-o să zbiere, să ţipe, să strige în disperare, e ceva normal, ca să te descarci de durerea despărţiri; Domnule dacă L-ai luat unde L-ai pus?

Un loc rămîne gol, o cameră în care intrai cu drag, un fiu o fică în care ţi-ai pus speranţa pentru ziua de mine şi aceia speranţă sa stins, nu mai este, speranţa pentru ani de bătrîneţe a plecat, nu e uşor, nu uita atîrnăţi siguranţa, asigurăte în Acela care ne-a spus cu nici un chip n-am să te părăsesc.
Maria a avut ocazia să Îl întîlnească pe Isus stînd înaintea ei, tu trăbuie să trăieşti cu gîndul veşniciei şi vei vi mîngăiat (ă).

*Vor fi zile grele în urma pierderi celor dragi, ceasuri de adevărat coşmar, ne vom imagina că l-am văzut, ori am văzut-o, că ne-a chemat pe nume, vor fi visuri frumoase sau mai putin frumoase, ştii ceva : viaţa aceasta nu e dreaptă dar trebuie să o trăim…

Fiecare avem văiile noastre mai mari, mai adînci mai întunecate, adînci ca valea umbrelor morţii, eu am o vorba cu care mă mîngăi:”Asta-I viaţa”, aceasta şi încrederea în Isus îmi dă biruinţă…
*Dumnezeu şi învremuri triste El să fie şi să rămînă un Dumnezeu al mîngăierilor pentru tine.
*Să fii mîngăiat(ă) cu mîngăierea dată prin Scripturi (2Cor.5-8) căci cei dragi care au terminat alergarea în Hristos sunt acasa la Domnul , acei care l-au avut pe Isus ca Mîntuitorul lor (Fapt.16:30-31; Rom.10:9; 10:13).
*Trăieşte în speranţa şi fii mîngăiat(ă) cu cuvintele acestea ; Dumnezeu ne-a pregătit un loc de întîlnire, într-o zi trăind şi sfîrşind în credinţă vom ajunge la marea întîlnire (1Tes.4:13-18) unde ne vom întîlni cu cei dragi..
***Vorbind despre Darius nu a dispărut, el numai a plecat mai devreme să ne aştepte acolo…
Să fii mîngăiat(ă) de Domnul prin aceste cuvinte …
Incredera în Dumnezeu e forţa cu care vei reuşi să străbaţi valea adîncă a disperări.
Dumnezeu să reverse binecuvîntarea mîngăierii Sale. (duţu) VA URMA…
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s