“VIAŢA VEŞNICĂ” (Mai 2)

“VIAŢA VEŞNICĂ” (Mai 2)    By David(duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. (Ioan.5:24)

Deoarece Isus a murit la Golgota pentru pacatele noastre, a dat posibilitate tuturor acelor care vor să asculte cuvintele Sale şi care vor crede în Dumnezeu, care a trimis pe Fiul Său să aibă Viaţa Veşnică.

*Viaţa Veşnică = Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)

*Dumnezeu vrea ca noi sa avem Viaţa Veşnică: pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:15) Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16)

*Oamenii doresc să moştenească Viaţa Veşnică .Viaţa Veşnica e o stare după care tind o sumedenie de oameni amintesc doar: Atunci s-a apropiat de Isus un om si I-a zis: “Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?” (Mat.19:16)

*Scriptura este Cartea unde aflăm despre Viaţa Veşnică , şi despre modalitatea cum să ajungem la ea: Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)

*Credinţa în Fiul ne dă Viaţa Veşnică : Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.” (Ioan.3:36) Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica. (Ioan.6:47)

*E un process prin care vom ajunge să dobîndim Viaţa Veşnică: Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica. (Rom.6:22) Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea; (Rom.2:7) tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica. (Iuda.1:21).

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s