CÎND MOARTEA E LA UŞA CASEI TALE (4)

SIGURANŢA ÎNVIERII (1Cor.15:22) By David(duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur:  Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos; (1Cor.15:22)

Creştinul trăieşte în speranţă că chiar dăcă va muri , totuşi există înviere, va învia şi va fi veşnic cu Acela pe care l-a slujit.
BAZA CREŞTINULUI ÎN ÎNVIEREA MORŢILOR:

1.ÎNVIEREA LUI ISUS DIN MORŢI ÎI ADUCE ÎNCREDERE
– Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi. (Rom.8:11)
-Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos; (1Cor.15:22)
-Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. (1Tes.4:16)

2.MOARTEA A FOST BIRUITĂ DE VIAŢĂ
-Hristos a învins moartea: Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?” Boldul mortii este pacatul; si puterea pacatului este Legea. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos! De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica. )1Cor.15:55-58)

3.CREŞTINUL VA RĂMÎNE PENTRU ETERNITATE
-Marele Pastor, se va îngriji de viaţa turmei Sale:Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu* vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.(Ioan.10:28).

4.DUMNEZEU ÎNSUŞI SE DECLARĂ DUMNEZEUL CELOR VII
-Cat priveste invierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice: “Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” (Matei.22:31-32).
-De aceia ne va învia în Hristos ca să fim cu El pururea: Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos…(1Cor.15:22).

5.CREŞTINUL E ADÎNC ÎNRĂDĂCINAT ÎN PROMISIUNEA DOMNULUI
-Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce* şi vă voi lua cu Mine, ca** acolo unde sînt Eu, să fiţi şi voi.(Ioan.14:3).

***Aşa dar, preaiubiţi fraţi şi surori, bucuraţi-vă în nădejdea învierii, mîngăiaţi-vă cu acestea cuvinte. (duţu)

VA URMA…
~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

One thought on “CÎND MOARTEA E LA UŞA CASEI TALE (4)

 1. Intradevar , intii vor invia cei morti in Hristos , si cei ce aveau semnul fiarei , proorocul mincinos , la prima inviere , Apocalipsa 20 v4,5.
  Ceilalti morti nu inviasera , pin vor trece cei o mie de ani .
  Dar conform Daniel 12 si pilda neginei , Matei 24 , multi vor invia la prima inviere , inpreuna cu cei ce au murit in Hristos .
  Uni inviaza la a doua inviere pt. viata vesnica , iar alti inviaza pt. ocara vesnica .
  Diferenta dintre cei ce sint pt. ocara , este urmatoarea ;
  La prima inviere , inviaza pt ocara venica , Iadul de Foc cu pucioasa .
  La a doua inviere , cei ce sint pt. ocara , pleaca in intunerecul de a fara , dar cind se vor inplini veci vecilor , oaza si pustia vor fi udate . Vorbesc de noul pamint .
  Acestia dela a doua inviere , pleaca in intunerecul de a fara , adica in oaza si pustie , stiind ca pe Noul Pamint , pe unde curge riul vieti , este viata , verdeata , si cortul lui Dumnezeu este intins dea lungul vailor pe unde cuge riul vieti , dar pustia , ziua soarele o doboara cu caldura lui cea mare . Noaptea doboara pustia si oaza prin frigul eii .
  Asaca pe Noul Pamint , cei alesi , ziua sint protectati subt cortul lui Dumnezeu de caldura soarelui , iar noaptea de frigul nopti .
  In scripturii nu scrie ca nu va fi noapte pe Noul Pamint , dar zice ; ,, Cetatea nu are nevoie de lumina noaptea , fiind ca El o lumineaza .” . Deci a fara din cetate , este zi si noapte .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s