“UN DUMNEZEU APROAPE DE NOI”~MAI 2014 (1) ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~

“UN DUMNEZEU APROAPE DE NOI”~MAI 2014 (1) ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~     By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor. (Ps.46:1b-2)

Psalmul 46 este un psalm din care putem să învăţăm cum să acţionăm în situaţile dificile din viaţă, atunci cănd trecem printr un dezastru natural mare (cutremure de pamant, inundaţii) ori chiar prin problemele zilnice.

1.Primul lucru de care trebuie să fim conştienţi, e că dezastru, nenorocirea nu ocoleşte pe nimeni, ele fac parte din adevăratele lucruri care sunt chiar pentru îndreptarea noastră, deci nu pot fi evitate , va trebui să ne obijnuim să învăţăm cum să ieşim din ele.                                                                                                                    – (Oprire)

 

2.Trebuie să ştim că Dumnezeu este Protectorul, Apărătorul nostru  în vremea grea (vers.1-3).
El este:
– un adăpost,
-un sprijin,
-un ajutor
-o protecţie o apărare care nu lipseşte oridecîte ori avem nevoie de protecţia Sa.
-prin zguduirea pămîntului (cutremure), prin urletul şi spumegatul valurilor infuriate ale mării (inundaţi- ieşiri de ape din oceane), El este protectorul nostru.
– (Oprire)

3.El nu numai că e Protectorul nostru, prezenţa Sa e nelipsită (vers.4-7).
Prin toate cate trecem, Prezenţa Sa e bine venită ca să:
-ne înveselească,
-ca să nu ne clătinăm,
-ca să ne ajute încă din revărsatul zorilor,
*În timp ce neamurile împărăţiile se clatină , se frămîntă, se topesc de groază, Dumnezeul nostru, este cu noi în mijlocul necazurilor prin care trecem (cei trei tineri, Daniel în groapă).
Domnul oştirilor este în mijlocul furtunii, necazului ca să ne izbăvească(Petru din mare), El devine Turnul nostru de scăpare, unde să ne ascundem pînă ce trece furtuna, primejdia, necazul.
-(Oprire)

4.El ne face conştienţi de poziţia Sa (vers.8-11)
-Este pe tron şi face tot ce vrea în cer şi pe pămînt.
-El pune capăt războaielor, furtunilor din viaţa noastră, El nu îngăduie mai mult decăt putem să ducem.
-Veniţi să privim, să ne uimim, minunăm de lucrările făcute de El şi să îi aducem slavă pentru tot ce face pentru noi.
– (Oprire)

 

5.Dacă a-ţi observat déjà la sfîrşitul fiecărui punct am aşezat cuvîntul (Oprire)cuvînt care se aminteşte de trei ori sub o formă în care să analizăm Protecţia, Prezenţa, Poziţia lui Dumnezeu în problemele, furtunile care se abate asupra vieţii fiecărui credincios şi nu numai a fiecărui om.A patra oră cuvîntul (Oprire) este aşezat în versetul.10 sub o formă diferită: “Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu: Eu stapanesc peste neamuri, Eu stapanesc pe pamant.”o formă poruncitoare, o formă prin care ne atenţionează Dumnezeu, că suntem obligaţi să mai luăm cate o pauză să vedem cu adevărat cine este Dumnezeu, şi că El nu a pierdut controlul prin tot ce noi trecem.

***Fie dar Dumnezeu, Adăpostul şi Sprijinul fiecărui dintre noi în fiecare zi. Amin

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s