POCĂINŢA, UN MESAJ AL MÎNTUITORULUI

POCĂINŢA, UN MESAJ AL  MÎNTUITORULUI

(Martie 1) By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Isus, cand a auzit acest lucru,le-a zis: “Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Marc.2:17)

Mesajul cu care a venit Isus în lumea noastră a fost mesajul dragostei desăvîrşite, descoperită de Dumnezeu prin Fiul Său. Arătînd dragostea Sa pînă la jertfa supremă, a descoperit oamenilor felul de trăire prin pocăinţă.

CÎTEVA GÎNDURI DESPRE POCĂINŢĂ

1.Pocainta este o porunca a Domnului Isus si un mesaj al trimisilor Lui:

*El zicea: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.” (Mat.3:2)

*De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: “Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.” (Mat.4:17)

*El zicea: “S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-vasi credeti in Evanghelie.” (Marc.1:15)

*”Pocaiti-va“, le-a zis Petru, “si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)

*Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19) .

2.Pocainta reprezinta intoarcerea omului la Dumnezeu de pe caile ratacite ale pacatului:Sa se lase cel rau de calea lui, si omul nelegiuit sa se lase de gandurile lui, sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand.”  “Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.(Isaia.55:7-8).

3.Pocainta e schimbarea totala a vietii vechi cu una noua,dupa Cuvantul lui Dumnezeu: Sau dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei si indelungii Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta? (Rom.2:4).

4.Pocainta schimbarea gandirii omului.Ea inseamna cainta pentru viata traita in necunostinta de Dumnezeu si incetarea de a mai pacatui: Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat  si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos.(2Tit.2:11-13).

5.Pocainta si marturisirea sunt caile prin care putem primi indurare: Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare. – (Prov.28:13)

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s