“SUFLETUL TREBUIE PREŢUIT”

  “SUFLETUL TREBUIE PREŢUIT” (Februarie 2)   By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: 

 

Si ce ar folosi unui om sa castige  toata  lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau? (Mat.16:26)

Lumea şi tot ce exista în ea sunt trecătoare, sufletul e veşnic.

Bogătiile lumii sunt enorme, dar valoarea sufletului omenesc e mult mai mare.

Amintiţi-vă de bogatul din pilda spusă de Mîntuitorul (Luca.12:16-21)care nu putea să doarmă. Îmulţirea averilor lui îi aducea grijii; unde să îşi aşeze multa provizie adunată, să construiască noi hambare, apoi se gîndea el că o dată ce are din plin lucrurile materiale de acum va putea să trăiească  în plăceri că viaţa îi stă înainte.

A uitat bietul de el un lucru foarte important;el nu e stăpîn asupra vieţii lui, ci Dumnezeu controlează viaţa fiecărui muritor. Pe un asemenea om care nu îşi aranjază viitorul sufletului său, şi care crede că este în control asupra vieţii, Dumnezeu îl numeşte:”nebun”.

Să nu uităm viaţa e mai valoroasă decît toate bogţiile lumii acesteia, sufletul are o valoare eternă şi trebuie să îl tratăm catare, să avem grijă de el (suflet).

Pe patul morţii vor realize mulţi ca materialul adunat nu le va putea asigura veşnicia, dar va fi prea tîrziu.

Pe patul morţi unii îşi vor da seama că asigurările nu le va fi suficiente să aibă beneficii dincolo dacă sufletul nu l-au asigurat de aici.

***Faptul că creştinul trece din viaţa aceasta cu zîmbet, se datorează faptului că el şi-a asigurat sufletul, care e ceea mai importantă asigurare care o poate face un muritor, să ştie că sufletul trăieşte…
***Isus ne grăbeşte spunîndu-ne : Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Mat.6:33).

Sufletul trebuie preţuit…

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s