CRESTINUL O LUMINĂ VĂZUTĂ DE TOŢI

CRESTINUL O LUMINĂ VĂZUTĂ  DE TOŢI        By David (duţu) Miclea

Se spune că în Munţi Alpii din Elveţia există un sat a cărui bogăţie e o biserică şi un castel. Biserica e construită undeva pe munte ajungîndu-se foarte greu pînă la ea pe potecile vechi şi strîmte ale muntelui.

Cînd această Biserică a fost construită ,s-a construit într-un mod ciudat fără a se face nici un sistem pentru a fi luminată. Călători cînd auzeau clopotele bisericii bătînd se îndreptau spre biserică fiecare ducînd cu ei lămpi cu ulei pentru a avea lumină.  Un turist, cînd a văzut felul în care oameni se îndreptau spre biserică s-a apropiat de unul din ei şi l-a întrebat:”De ce mergeţi toţi cu lămpile la biserică?” Acesta îi răspunde:”Cu ani în urmă un duce trăia îin castelul alăturat, el a construit şi biserica şi a cerut ca fiecare om care va vizita biserică să-şi ducă cu el o candelă pentru a avea lumină.

Aşa biserica aceasta a căpătat numele “Biserica Lămpilor Aprinse” Cu fiecare persoană ce intra în biserică  se făcea tot mai multă lumină, dacă cumva unul lipsea se observa repede, biserica devenea tot mai întunecată, lipsea o lampă, nu mai era atăta lumină.

***Fiecare creştin este chemat să fie o lumină în lume, răspîndind prin el adevărata lumină a lui Hristos în lume.

Evanghelia vrea să amintească fiecărui creştin de importanţa faptului că e o lumină în lume: Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. (Mat.5:14) şi că lumina trebuie să lumineze în jur.

Doamne ajută!

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s