~FEBRUARIE 2014 ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~ (1)

 ~FEBRUARIE  2014 ~ VERSETUL DE AUR PENTRU UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA & CANADA~ (1) By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea. (Ps.119:105)

Copil fiind mergeam în satul vecin, la Biserică (adunare) nu era ceva mai interesant ca atunci cînd veneam după ce se termina programul şi ploua afară. Satul Curtuiuş era un sat frumos, cu mulţi pomi , aşezat pe dealuri, cînd mergeam spre casă nu aveam ce cauta pe drumul satului atunci cînd ploua, drumul plin de argilă (ajag) eram obligaţi să străbatem dintr-o gradină în alta pînă ce ajungeam la drumul care mergea spre satul meu. Drumul spre satul meu un drum  cu multă piatră dar şi cu o mulţime de gropi, după ce eram plini de noroiul satului Curtuiuş acuma în întunerec nu era lumina electrică încă căutam locul ca să trecem de pe o piatră pe alta, nu ştiu cum se făcea căci ne uitam după locul care sclipea în întunerec, cînd săream acolo, groapa ne aştepta…era prea tîrziu…

Ce bine era dacă era lumină electrică, ce bine era cănd aveam cu noi o lanternă, ori un lompaş ca să ne mai facă lumină să ştiim unde să aşezam piciorul dar nu era..

Azi lucrurile s-au schimbat, lumina electrica peste tot şi noaptea e ca ziua cu toate acestea oameni calcă tot greşit, nu au adevărata Lumină după care să se ghideze. Psalmistul văzînd avantajul dat de Cuvîntul Domnului spune: “Cuvantul Tau este o  candela  pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea. (Ps.119:105).

Atunci cînd Cuvîntul Domnului ne luminează cărarile vieţii trecem cu uşurinţă prin cele mai întunecate locuri.

Cînd cale ne este întunecată, Cuvîntul lui Dumnezeu o luminează.

Cînd am ajuns în văii ale desnădejdi, Cuvîntul Domnului devine nădejdea noastră.

Cînd nu mai vedem nici o ieşire din încurcăturile vieţii , Dumnezeu care este Lumină şi în care nu există întunerec ne scoate biruitori.

Aduceţi-vă aminte de Israel, Dumnezeu le-a pregătit lumină ca să călătorească şi noaptea, pentru noi Dumnezeu a pregătit Cuvîntul Său care să lumineze fiecare loc unde va călca talpa picioarelor noastre ca să călătorim în siguranţă.

*Fiţi binecuvîntaţi de Domnul !

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s