CE TE-AR ÎMPIEDICĂ SĂ FI BOTEZAT CU BOTEZUL NOU TESTAMENTAL

CE TE-AR ÎMPIEDICĂ SĂ FI BOTEZAT CU BOTEZUL NOU TESTAMENTAL  By David(duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Pe cand isi urmau ei drumul,au dat peste o apa. Si famenul a zis: “Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?” (Fapt.8:36)

Datorită împrejurărilor şi situaţie , fiecare om care nu a primit încă Botezul Nou Testamental caută moive de scuze atunci cînd este întrebat ; “De ce n-ai primit încă Botezul?”

Iată cîteva răspunsuri, motive uşor de spulverat în vînt întocmai ca pleava în faţa vîntului.

 

  1. CE TE-AR OPRI SĂ PRIMEŞTI BOTEZUL NOU TESTAMENTAL?

® “Am fost botezat de copil”

-E răspunsul multora, care au învăţătura aceasta că atunci cînd au fost mici au fost duşi în faţa preotului şi prin stropire, au primit botezul.Nu am gasit nici unde în Scripturi, un verset care să specifice lucrul acesta…

-Aceştia folosesc următorul verset din Scriptura ca un argument pe care îşi bazează motivaţia lor: Temnicerul i-a luat cu el, chiar in ceasul acela din noapte, le-a spalat ranile si a fost botezat indata, el si toti ai lui. (Fapt.16:33). Versetul acesta nu are o specificaţie clară, dacă cei enumeraţi in cuvintele: “el si toti ai lui” se referă la copii din familie ori nu , iar dacă se referă la copii, cît au fost aceştia de mari… ori se referă la neamurile temnicerului… Ce ştim cu siguranţă, căci Isus a binecuvîntat copii şi nu i-a botezat : Apoi i-a luat in brate si i-a binecuvantat, punandu-Si mainile peste ei. (Marc.10:16)

 

2.CE TE-AR OPRI SĂ PRIMEŞTI BOTEZUL NOU TESTAMENTAL?

® “Nu e necesar, odată ce Dumnezeu m-a botezat cu Duhul Sfînt” 

-Argumentul acestora îl susţin prin cuvintele: “Ce e mai important un pastor, decît Dumnezeu care mi-a dat şi m-a botezat cu Duhul Sfînt”?.

-Motivaţia argumentului lor spun ei, se bazează pe urmatorul verset: Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13).

-“Să aibă dreptate”? Eu spun:”Nu” ..

-Botezul cu Duhul Sfînt e mărturia lui Dumnezeu despre tine, dar aceasta nu elimină marturia ta publică despre Dumnezeu. Botezul în apă , e mărturisirea unui cuget curat, prin care mărturiseşti lumii, că îl vei urma pe Hristos, pentru toate zilele vieţii, şi nu îţi va fi ruşine de El.Biblia ne spune: Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se varusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri. (Luc.9:26)

 3.CE TE-AR OPRI SĂ PRIMEŞTI BOTEZUL NOU TESTAMENTAL?

® “Nu e nevoie eu sunt mîntuită prin faptul că am dat naştere copiilor”                

-Motivaţia acestor persoane se bazează pe cuvintele versetului : Totusi ea va fi mantuita prin nasterea de fii, daca staruie cu smerenie in credinta, in dragoste si in sfintenie. (1Tim.2:15).

-Primul lucru care ar trebui să ştie aceste suflete căci copii lor trebuie să ajungă nişte sfinţi, şi nici chiar atunci nu sunt absolvite de porunca lui Isus, în care ne spune categoric să ne botezăm. (Marcu.16:16).

 –Al doilea lucru, ar însemna că orice femeie care naşte copii ar putea ajunge să fie mîntuită fără botez,  categoric nu este aşa.

-Ce trebuie aceste fiinţe să înţeleagă că porunca lui Dumnezeu trebuie împlinită, ascultată, întocmai.

 Peste toate plăcerile trupeşti, trebuie pusă la rang de cinste ascultarea de Isus…iar copii odată făcuţi trebuie şi crescuţi în frică şi cunoaşterea Cuvîntului lui Dumnezeu.

 

4.CE TE-AR OPRI SĂ PRIMEŞTI BOTEZUL NOU TESTAMENTAL?

® “Eu sunt mai bun decît mulţi aşa zis pocăiţi”.

-E trist să ai o asemena vedere despre pocăiţi, şi e şi mai trist că uni se comportă aşa de urît încît opresc pe multi din cei care s-ar boteza datorita faptelor rele în care trăiesc.

– Pentru uni “botezaţi” s-ar prea putea întîmpla că numai s-au udat în apă dar interesul lor a fost un altul nu Hristos, poate fuga de responsabilităţi ascunşi sub masca pocăinţei, poate căsătoria, poate…

*Nu uita în ziua judecăţi vei sta numai tu singur la judecată, şi vei fi condamnat după ce ai facut, nu după ce alţi au facut, aşa dar fii responsabil de faptele tale, şi va fi bine de tine.

 

5.CE TE-AR OPRI SĂ PRIMEŞTI BOTEZUL NOU TESTAMENTAL?

® “Asta ar fi prea dificil să urmez tot ce spune Scriptura că trebuie să fac după ce m-am botezat, şi pierderile la care mă expun sunt foarte mari”.

-Ai dreptate cînd spui că pierderile sunt foare mari, dar nu uita cîştigul în urma slujiri e mult mai mare, e chiar Viaţa Veşnică.

-Famenul a fost împiedecat pînă ce a văzut apa, de atunci a aruncat totul şi a alergat spre apă, ca să fie botezat de Filip.                                                   

 -Pe cand isi urmau ei drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: “Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?” (Fapt.8:36)                                                                  

-A poruncit sa stea carul, s-au coborat amandoi in apa, si Filip abotezat pe famen. (Fapt.8:38).

-Pavel (apostolul) a lăsat/părăsit totul numai să îl cîştige pe Hristos.

*Asculta cîştigul e prea mare ca să dai cu picorul în el, aruncă-te prin credinţă să primeşti Botezul Nou Testamental Şi vei cîştiga totul.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s