DECEMBRIE – 2013 – CUVANTULDE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTOCA (5)

DECEMBRIE  – 2013 – CUVANTULDE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTOCA (5)  By David(duţu)Miclea

 

ÎL VOR NUMI: “DOMN AL PACII ”

*Cuvîntul de aur:   Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.” (Isa.9:6).

Dacă are nevoie de ceva lumea zilelor noastre, atunci are nevoie de pace şi linişte. Intr-o lume plină de nesiguranţă, de frică, de războaie, de veşti de războaie, de ameninţări, lumea are nevoie de siguranţă. Guvernele s-au văzut neputincioase in a aduce linişte şi pace omenirii, armatele nu pot să aducă pacea ci liniştea famililor, ci mai degrabă durere, şi necaz. Isaia prin Duhul Domnului a văzut peste vremuri pe Unul care va putea să aducă pace, numele lui este “Domnul Pacii”. El ne invită să mergem la El ori cît am fi de trudiţi şi de împovoraţi, El ne promite pace, linişte, odihnă pentru suflet, nu numai ca promite, El este înstare să ne şi dea pace, pacea Lui, (Mat.11:28).

*Fară El nu este pace, cu El avem pace;

 -Pace cu Dumnezeu,

 -Pace de la Dumnezeu,

-Pace în El.

* Cel care este Domnul Pacii/ Prinţul Pacii, ne lasă pacea Sa in:

-iertarea pe care o avem de la El,

 -în liniştea pe care o avem  în prezenţa Sa, -în pacea şi siguranţa pe care o vom avea la aratarea Lui (în timp ce unii for fugi la munţi, la crăpaturile stîncilor să se ascundă ori să cadă peste ei, noi vom avea pace).De cînd îl am pe El sufletul meu se odihneşte în pace întocmai ca un copil aşa marturiseşte psalmistul, putem să spunem la fel: Dimpotriva, sufletul imi este linistit si potolit ca un copil intarcat care sta langa mama sa; da, sufletul meu este ca un copil intarcat. (Ps.131:2)

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s