COMORILE BETLEEMULUI

 COMORILE BETLEEMULUI   By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Arunca dar aurul in tarana, arunca aurul din ofir in prundul paraielor!  Si atunci Cel Atotputernic va fi aurul tau, argintul tau, bogatia ta. (Iov 22:24-25)

Betleemul  din tinutul Iudea ,ar fi ramas un loc cu nu prea mare importanta,probabil nici o data nu citeam despre orasul acesta .Dar la un moment in Istoria omeniri, Dumnezeu din ceruri a hotarat ca in cetatea pastorilor sa trimita in lumea noastra pe Fiul Lui. Timpul veniri lui Hristos in lume a facut ca Betleemul sa fie asezat in harta lumi ca un punct important pentru omenire. De atunci si pana astazi multimi de turisti (vizitatori) au facut  o industrie bogata orasului. De atunci si pana azi a fost indreptati ochi arheologilor ,sa vedem daca intradevar e asa cum s-a spus despre locul acesta. Betelmul a devint un loc de profit pentru unii datorita faptului caci orasul acesta a fost cercetat de Dumnezeu si a fost locul unde a rasarit  “Luceafarul Stralucitor de dimineata Hristos Domnul.E trist insa felul in care unii folosec Betleemul ca loc de imbogatire cu lucruri trecatoare.. Vreau insa sa va spun caci cu adevarat in Betleem sunt comori,pentru cine le cauta.,Pentru noi Betleem ar putea sa insemneze locul unde ne-am intalnit cu Domnul cu adevarat.

1. BETLEEMUL – CASA PÎINII

-Betleemul–casa painii, e locul unde a aparut Painea vieti Hristos Isus le-a zis: “Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine nu va inseta niciodata. (Ioan.6:35) Eu sunt Painea vietii. (Ioan.6:48) Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii.” (Ioan.6:51) Da in Betleem la casa paini ,flamandul ,gaseste painea Vieti, acolo gaseste de asemenea apa Vieti.

 

2.BETLEEM – LOCUL UNDE O MÎNĂ SFÎNTĂ E ÎNTINSĂ PENTRU TINE CA SĂ TE PRIMEASCĂ

 -Betleem –locul unde bratele sunt  deschise ,pentru toti cei respinsi,  Isus sta cu bratele deschise e gata sa te primeasca,El are o mana intinsa si pentru tine.Singurul care te primeste cand toti te resping.” In casa de poposire nu era loc pentru ei”(Lc.2:7)

 

3.BETLEEM – LOCUL SMERENIEI

-Comoara smerenei . Pentru ca doar acestia  au sanse de adevarata inaltare. Smeriti-va, dar, sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte.(1Petru.5:6). Caci asa vorbeste Cel Preainalt, a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant: “Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite si sa imbarbatez inimile zdrobite(Is.57:15) .

 

4.BETLEEMUL – COMOARA COMORILOR

-Comoara comorilor =Isus fiul lui Dumnezeu… in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei.(Col.2:3)

Pentru tine care doresti bogatie te sfatuiesc cauta pe adevarata bogatie si vei fi fericit:

Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire. Primeste invatatura din gura Lui si pune-ti la inima cuvintele Lui.  Vei fi asezat iarasi la locul tau, daca te vei intoarce la Cel Atotputernic, daca departezi faradelegea din cortul tau.  Arunca dar aurul in tarana, arunca aurul din Ofir in prundul paraielor!  Si atunci Cel Atotputernic va fi aurul tau, argintul tau, bogatia ta.  Atunci Cel Atotputernic va fi desfatarea ta si iti vei ridica fata spre Dumnezeu. Il vei ruga, si te va asculta, si iti vei putea implini juruintele. Pe ce vei pune mana iti va izbuti, pe cararile tale va straluci lumina.Vina smerirea, tu te vei ruga pentru ridicarea ta: Dumnezeu ajuta pe cel cu ochii plecati. (Iov.22:21-29)

Binecuvantarea Domnului imbogateste si El nu lasa sa fie urmata de niciun necaz.(Prov.10:22)

 ~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s