LUNA SUPRIZELOR ; SUPRIZE, SUPRIZE, SUPRIZE!!! By David (dutu) Miclea

SUPRIZE! SUPRIZE ! SUPRIZE!(Luca,1:5:25)

E frumos cand cineva ne face cate o supriza: un cadou,o apreciere,o vorba buna de lauda….azi m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra cateva suprize prezentate de evanghelistul Luca.

*SUPRIZA NEPRIHANIRI.

Totusi intunericul nu va imparati vesnic pe pamantul in care acum este necaz. Dupa cum in vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si tara lui Neftali, in vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa mare, tarade dincolo de Iordan, Galileea neamurilor. (Isa.9:1) Intr-o vreme de necaz si de nenorocire rabdatorul Iov foloseste si el cuvinte de disperare:  Dar, daca ma duc la rasarit, nu este acolo; daca ma duc la apus, nu-L gasesc:  daca are treaba la miazanoapte, nu-L pot vedea; daca Se ascunde la miazazi, nu-L pot descoperi.  Dar El stie ce cale am urmat; si, daca m-ar incerca, as iesi curat ca aurul (Iov.23:8-10)

Intr-o vreme de intunerec in care se pare caci Dumnezeu tace,aproximativ 400 de ani ,pana si in Sfanta Scriptura este asezata intre V.T. si N.T. o pagina goal pe care unii din cititori o numesc :’PAGINA TACERI’pagina cand Dumnezeu tace.Marea supriza e caci:Dumnezeu nu doarme ,iata ce scrie psalmistul : Iata ca nu dormiteaza, nici nu doarme Cel ce pazeste pe Israel. (Ps.121:4) Dunezeu a fost in control ,si in marea intunecime a pacatului ,Dumnezu era tot lumina.De multe ori in suferintele cele mai mari Dumnezeu isi arata slava ,si cand orbul e orb ,orice intrebare s-ar pune de ce e orb?;raspunsul e numai unul singur:’Sa se vada slava lui Dumnezeu’ Da ,mare supriza in intunerecul ce acoperea tara mai erau oameni “neprihaniti. Evanghelistul Luca gaseste chiar o familie de oameni neprihaniti:Zaharia si Elisaveta’ Amandoi erau neprihaniti inaintea lui Dumnezeu si pazeau fara pata toate poruncile si toate randuielile Domnului.(Luca.1:6) Mai erau vremuri de intunerec si supriza e caci si atunci Dumnezeu avea oameni ,neprihaniti:Iov.Lot… Pana si in intunerecul zilelor noastre cu o sumedenie de pareri si idei unde oameni nu mai stiu ce sa creada,marea supriza e caci :Dumnezeu mai are oameni neprihaniti.

*SUPRIZA ALEGERI IN SLUJIRE:.

In zilele noastre desi nu se pune mare importanta acestei fel de alegeri ,totusi o gasim in Scripturi ;ceea ce ne spune caci este biblic cineva sa fie ales in felul acesta:” Dar, pe cand slujea Zaharia inaintea lui Dumnezeu, la randul cetei lui,

dupa obiceiul preotiei, a iesit la sorti sa intre sa tamaieze in Templul Domnului(Luca 1:8-9) Planurile pe care le face inima atarna de om, dar raspunsul pe care-l da gura vine de la Domnul. – (Prov.16:1)

*SUPRIZELE DE LA TEMPLU:

– SUPRIZA MULTIMII.

Multimea a ramas in rugaciune afara din Templu in timp ce le era dat  sa aiba o supriza :preotul intarzie prea mult la altar ca de obicei ;ce sa intamplat ,ce sa intamplat cu preotul,poporul poate isi aminteau de timpul cand ,fii lui Aron ,au adus foc strain la altar,Dumnezeu i-a mistuit inainta Domnului in sfantul locas.(Lev.10:1-7)

-SUPRIZA PREOTULUI .

De multa vreme se ruga pentru un copil,de mult timp nu avea raspuns la rugaciunea familiei ,dar marea supriza ;de data aceasta Dumnezeu ii aduce vestea  :rugaciunea ta a fost ascultata ,in sfarsit chear daca e tarziu .Biblia spune insa caci Dumnezeu nu intirzie in implinirea planului Sau,are o indelunga rabdare;noi ne pierdem rabdarea pe drum ,noi credem ca nu se mai poate ;la Dumnezeu nu e asa la El lucrurile sunt cu putinta.

-SUPRIZA INGERULUI.

Aratarea unui inger nu se face prea des si nu multi oameni au avut harul sa vada felul cum e un inger.  Dupa 400 de ani de cand Dumnezeu se pare ca tace ,si dupa vreo 500 de ani de la vreme cand a aparut ingerul in fata lui Daniel ,asistam la o supriza :Ingerul Domnului statea in picioare la dreapta altarului(Luca.1:11).

-SUPRIZA PEDEPSEI.

O ce bine e caci Dumnezeu nu ne pedepseste ori de cate ori pacatuim ,ci are fata de noi o indelunga rabdare ca sa ne pocaim , Dar de data aceasta pentru necredinta,indoiala preotul Zaharia are sa fie pedepsit pe loc:”Vei fi mut,pana in ziua cand se vor intampla aceste lucruri.(Luca 1:19-20)

-SUPRIZA CELOR CE ASTEPTAU AFARA.

Daca preotul se intorcea  cu cuvinte de incurajare de data aceasta ,poporul ramane mirat:’ce sa intamplat cu preotul nostru :e mut,nu vorbeste,o fi avut vreo vedenie?

*SUPRIZA ADEVERIRI .

Cuvintul  spus de inger a fost un adevar:Elisaveta a ramas insarcinata.(Luca 1:24)

*SUPRIZA DESLEGARI.

A venit intr-o zi vreme cand ,Dumnezeu si-a dus la indeplinire planul Lui,Elisaveta a dat nastere unui baiat ,problema se punea cum sa ii punem numele copilului(fiecare au avut parerile lor) .Dupa mai multa zarva mama copilului a spus sa intrebam pe tata copilului ;sa intrebam pe un mut ? Ce spui Zaharia: ce nume vrei sa punem copilului,a facut semn:da-ti-mi o tablita  de scris si in timp ce scria sa intamplat suprisa :Zaharia scria ;zicand :numele lui va fi IOAN, nume spus de inger(Luca 1:63-64)

*SUPRIZA VIITORULUI .

Ce se va intampla cu copilul acesta si in tot tinutul muntos al Iudeii se ducea vestea despre Ioan si cele intamplate. Marea supriza el a venit sa pregateasca cale Mantuitorului nostru.(Luca 1:13-17)

Pentru noi oameni sortiti pierzari care ne grabeam in pacatul nostru sa coboram treptele infernului,treptele spre iad ;avem o mare supriza :Cerul ne-a trimis un Mantuitor ,numele lui e Isus Hristos . Accepta-l azi si va deveni si Mantuitorul tau.

Amin.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s