SFATURI PENTRU UN PREDICATOR (1)

SFATURI  PENTRU UN PREDICATOR (1)

 By David (duţu) Miclea

9 LUCRURI PENTRU CARE UN PREDICATOR TREBUIE SĂ RĂMÎNĂ LA AMVON

*Predicarea Evangheliei este o sarcină, nu uşoară aşa cum îşi închipuie unii, care sunt foarte rîvnitori pentru a se urca la amvoanele bisericiilor.

LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ŞTIE ŞI SĂ LE RESPECTE UN PREDICATOR.

1. RĂMÎNEŢI LA AMVON.

În zilele noastre cînd tendinţa celor mai mulţi, ori mai bine zis a celor cu dor de afişare este să nu stea la amvon în timp ce predică Cuvîntul şi se plimbă un du-te vino de la amvon la uşă cu mici halte de oprire ca să aibă timp să rîdă de careva din sală, aş avea un gînd pentru ei:”RĂMÎNEŢI LA AMVON”.

*CÎTEVA MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ STAI LA AMVON ÎN TIMP CE PREDICI EVANGHELIA;

1. Amvonul este considerat un loc al autorităţii.

2.Amvonul pupitrul de comandă pentru ascultători

3.Avonul este considerat locul dedicat în mod special pentru a fi transmisă Evanghelia prin vorbe.

4.Amvonul este locul după care ai rîvnit, pentru care ţi-ai pregătit o carieră, pentru care unii au dat din coate, ar fi neînţelept, după atîta efort ca să ajungeţi la amvon să daţi cu piciorul şi să vă plimbaţi prin sala.

5.Vedetele se afişeaza pe scenă, predicatorul stă la amvon, ei predicatorii (slujitori Domnului) sunt fiinţe umile care îl prezintă pe Hristos, şi nicidecum pe ei.

6.Predicatorul care stă la amvon, capătă admiraţia (de şi nu trebuie luată ca o mîndrie) din partea ascultătorilor, ei cresc în ochi publicului ca fiind persoane speciale prin care Dumnezeu are un Cuvînt de transmis pentru Biserica Lui, în clipa cînd s-au deplasat de la amvon devin actori, pentru care oameni merg la locurile de actorie, caci aceeia ori cum sunt mult mai mult pregătiti (sunt profesionişti , in timp ce plimbareţul predicator este un actor amical de o repriză,amatori).

7.Predicatorul zilelor moderne este obligat să stea la amvon, e locul unde îşi aşeasă foile după care va predica (să nu fiu înţeles greşit,nu sunt împotriva acelora care se pregătesc ,e nevoie de o pregatire spirituală şi apoi de multă cunoştinţă,personal sunt împotriva tuturor acelor care au atîtea de multe foi ,că nu le mai dă de cap, am văzut la un  mare predicator din Romînia venit sa predice într-o biserică din Detroit. Acesta a inceput să îşi aşeze foile pe amvon, în timp ce corul s-a coborît de pe scenă, şi păstorul biserici s-a aşezat şi el să-l asculte din faţă, întorcînduşi foile i-au alunecat şi au căzut, predicatorul venit din Romînia s-a oprit şi i-a spus păstorului local;adună-le pînă ce eu mai zic ceva….chiar aşa nu se admite).

8. Predicatorul care stă la amvon în timpul predici, îşi aminteşte mai uşor cine este… îşi dă seama ca el nu e mai mult decît un mesager care transmite Cuvîntul lui Dumnezeu, şi nu se predică pe el.

9.Aminteşte-ţi eşti un slujitor al altarului, şi ca un slujitor al altarului, ai parte de altar, nu te îndepărta de el îţi strici reputaţia (1Cor.9:13).

*Note:Sunt totusi situati in care esti nevoit sa te dai jos de la amvon, si atunci coboarate cu umilinta, caci numai asa Dumnezeu va adduce din nou vremea inaltarii…..Mai poti complecta si tu care citeşti…

VA URMA…

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s