CÎND DEPĂŞIM OBSTACOLELE VIEŢII NE APROPIEM DE CER…(2)

CÎND DEPĂŞIM OBSTACOLELE VIEŢII NE APROPIEM DE CER…(2)

2. OBSTACOLUL NUMIT „ISPITA”  (Genesa.39:1-19).

*Cuvîntul de aur:   Si, cand a vazut ca ridic glasul si strig, si-a lasat haina langa mine si a fugit afara.”

(Fac.39:15).

*Cînd ne păstrăm integritatea , biruind ispita.

 –Casa lui Potifar a fost un loc bun pentru un sclav ca Iosif, tot acolo ispita l-a încolţit din toate părţile, devenind un mare obstacol în împlinirea visurilor lui (visuri care i-au facut pe fraţii lui să îl invidieze, să-l urască). Iosif trebuia să treacă peste obstacolul acesta, peste ispitirea,cu care era provocat în fiecare zi.

 -Într-o zi a trecut şi peste obstacolul acesta:  ea l-a apucat de haina, zicand: “Culca-te cu mine!” El i-a lasat haina in mana si a fugit afara din casa. (Fac.39:12).

-Biblia referinduse la ispită ne spune: Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1Cor.10:13).                             – Abraham Lincoln spunea: ”Este mult mai usor sa te impotrivesti primei dorinte, decat sa le satisfaci pe toate cele care-i urmeaza”. –Iosif a ştiut să se împotrivească ispitei , ieşind biruitor, a trecut obstacolul numit „ISPITA” cu bine, şi-a păstrat integritatea.

***Pînă şi Isus a fost ispitit, deşi în El nu s-a găsit păcat (Luca.4:1-13), El a ieşit biruitor, ca pe urmă apostolul să scrie un mare adevăr care să ne ajute şi să ne încurajeze pe toţi care suntem ispitiţi în multe feluri: Si, prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi. (Evr.2:18).

-Aşa, dar, cînd ispititorul bate la uşa inimi noastre să-Îl trimitem pe Isus, prin El vom fi mai mult decît biruitori.

***Dacă vrei să stăpîneşti ispita, lasă-L pe Isus să te stăpînească. (duţu)

 Trecînd cu bine peste obstacolul numit ”ISPITA” vom face încă un pas în drumul nostru spre cer ajungînd să ne primim răsplata în urma răbdări: „Ferice de cel ce rabda ispita. Caci, dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. (Iac.1:12).

*Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

VA URMA…

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s