SUCCESUL SLUJIRII E ÎN GURA TA

SUCCESUL SLUJIRII E ÎN GURA TA

11 NOIEMBRIE 2013  By David (duţu) Miclea

*Promisiunea zilei:  Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta si te voi invata ce vei avea de spus.” (Exod.4:12).

Fiecare slujitor al Evangheliei, ajunge să fie descurajat în lucrarea de vestire a Evangheliei.

Motivele descurajărilor sunt foarte multe, familia, problemele de fiecare zi, faptul că aşteptările lui în vestirea Evangheliei nu se văd pe moment…toate acestea şi multe altele îl aşează pe slujitor în situaţia să spună:  “cedau, nu mai pot, nu mai lucrez,nu văd nici un rezultat…”.

Pentru asemenea slujitori am o veste bună în această zi, dar înainte de a-ţi spune vestea aş vrea să te fac conştient de cîteva lucruri:

  1. Nu eşti  primul care ai ajuns în descurajării ale vieţii, aşa dar priveşte la înaintaşi  şi vezi cum au ieşit din asemenea situaţi ( Ghedeon, Ilie, Isus)
  2. Uneori  rodul în urma vestiri Evangheliei întîrzîie, dar se va vedea peste vremuri, poate peste ani, poate nu în timpul vieţii tale, dar ce atîrnă de  tine să ai încredere în Dumnezeu, şi să nu te opreşti din lucrul la care eşti  chemat.
  3. Poate  te întrebi cu privire la calificarea ta, la vorbirea ta, cînd vezi în jur că atîţia au pregătiri superioare , iar tu…

 

Poate ai mai multe întrebări decît răspunsuri, aş vrea să îţi aduc prin toate acestea o veste bună , i-a vestea ca venită direct din partea Domnului pentru tine.

-Tu eşti chemat în lucrare aşa cum eşti, poate cu o vorbire mai greoaie, şi te gîndeşti să nu strici lucrarea prin exprimarea ta, nu uita Dumnezeul care l-a trimis pe Moise te trimite şi pe tine

– Dumnezeu îţi cunoaşte întreaga ta fiinţă, eşti creatura Lui, se pare ca o limbă greoaie nu face aşa mare rău cum face o limbă slobodă, fii bucuros de aceeasta, e un mare har să vorbeşti numai cînd şi cît trebuie…

-Puterea de mîntuire nu stă în retorica omenească, ori cît de articulate ar fi vorbele şi gesturile, ori cît de sonoră ar fi vocea, ci în puterea lui Dumnezeu.

***Ţine minte, dacă Dumnezeu este cu gura Ta, dacă El este cu Duhul Său peste tine, vei fi mult, mult mai biruitor decît cei care au cu ei, arma unei vocii elevante, a unei puteri de convingere, a celor ce îl au pe “vino încoace”.

-Nu uita învăţătura Lui este plină de înţelepciune, şi oamenii nu vor putea să stea împotriva acestei înţelepciuni, prezenţa Lui, şi ungerea divină însemnează mai mult decît o convingere omenească, însemnează putere de înfăptuire, ce vorbeşti prin Duhul Domnului va lua fiinţă.

-Şi încă ceva, Faraon, avea să se teamă de un bîlbăit de Moise, mai mult decît orice vorbitor iscusit al Egiptului, pentru următoarele două motive:

1. Pentru trimiterea Celui care l-a trimis;”EU SUNT CEL CE SUNT”

2.Ce vorbea Moise avea putere în sine, el vorbea despre viaţă şi despre moarte, despre urgii, şi o simplă deviere de la ascultarea mesajului, Faraon a simţit pe piele lui…

 

Vestea ceea mai minunată pentru tine, pentru mine rămîne aceasta:  “Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta si te voi invata ce vei avea de spus.”

~Sacramento Evanghelic~ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s