NOIEMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA (1)

NOIEMBRIE – 2013 – CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA  (1)

 By David(duţu)Miclea

*Cuvîntul de aur:   Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tes.5:18)

*Unul dintre marile lucruri pe care le poate face un creştin, este să fie mulţumitor, în toate lucrurile. Adevăratul creştin se poate ridica deasupra circumstanţelor din viaţă şi să aducă mulţumire lui Dumnezeu.

*E posibil aşa ceva? Da, e posibil dacă:

1.DACA TRĂIEŞTI PRIN CREDINŢĂ ŞI ŢI-AI RĂSTIGNIT EUL.                                                                                                                              -Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Gal.2:20).

2. DACĂ AI ÎNCREDERE DEPLINĂ ÎN DUMNEZEU.                                                                                                                                                 -Si din pricina aceasta sufar aceste lucruri; dar nu mi-e rusine, caci stiu in cine am crezut. Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea. (2Tim.1:12).

3. DACĂ CONSIDERI SITUAŢIA PRIN CARE TRECI, O OPORTUNITATE DE A-L VESTI PE HRISTOS.                                                                                                                                                                                                                           – Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui; (Filip.3:10).

4. DACĂ POŢI PRIVI LA REZULTATUL PE CARE ÎL POŢI OBŢINE ÎN URMA SITUAŢIEI PRIN CARE TRECI, ŞI SĂ NU PRIVEŞTI LA SITUAŢA ÎN CARE TE AFLI                                                                                                                                                                                                                 -in slava si in ocara, in vorbire de rau si in vorbire de bine. Suntem priviti ca niste inselatori, macar ca spunem adevarul; ca niste necunoscuti, macar ca suntem bine cunoscuti; ca unii care murim, si iata ca traim; ca niste pedepsiti, macar ca nu suntem omorati; ca niste intristati, si totdeauna suntem veseli; ca niste saraci, si totusi imbogatim pe multi; ca neavand nimic, si totusi stapanind toate lucrurile.(2Cor.6:8-10).

5. DACĂ APRECIEZI  CU ADEVĂRAT, ADEVĂRATELE VALORI                                                                                                                                     – Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.  Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos (Filipeni.3:7-8).

***Fiţi mulţumitori şi Dumnezeul păci să fie cu voi!

~Sacramento Evanghelic~

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s