RANII, CE POT FI VINDECATE

RANII, CE POT FI VINDECATE

 By David (duţu) Miclea

RANII, CE POT FI VINDECATE  (Ieremia. 30:17)

Redau o parte din predica pe care am tinut-o in anul 1986 in south California si apoi scrisa in revista,VESTEA NOUA martie/april 1986′.

Omul izgonit din gradinaEden a avut parte de suferinta intocmai cum spune Dumnezeu in cartea (Genesa. 3:16-19)

Printre spinii si palamida ce il inconjura,muncind din greu pamintul,in sudoarea fetei,omului i sa dat sa intilneasca-stergind fiecare picatura de singe-in urma intepaturilor produse de spini si palamida. Acestea au lasat urme adinci ,ce au devenit adevarate rani,urmarea datorita neleguiri si pacatului facut .(Ieremia 30:15). Asa au aparut ranile trupesti,cele spirituale avind-si originea in acelasi fel,datorita intepaturilor produse de spini si palamida diavolului,insa cu urmari mult mai grave.

Astfel  in urma intepaturilor produse,de la un om perfect dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, s-a ajuns la un om plin de rani-,rani ce trebuie vindecate.Astfel sint:invidia,rautatea,minciuna,zgircenia si multe altele.

Cain a avut parte de triste zile in urma ranii produse de spini si palamida invidiei,asa ca devine plin de minie si negasandu-si leacul alinator ajunge un fugar si un pribeag pe pamint.In cele din urma este oprit de Lameh ca sa plateasca greul tribut  al invidiei ce-l ataca-se (Genesa 4.)

Maria,fiind atinsa de aceiasi palamida ,ajunge izolata din tabara si ranile ei sa fie vindecate (Numeri 12).

Anania si Safira ajung sub pedeapsa mortii datorita acelorasi intepaturi ale spinilor diavolului,si cazurile pot fi enumerate,multe la rind.

O! fratilor ,sa ne lasam intepati mereu de spini si palamida si sa nu cautam leacul alinator,pina ce corpul si sufletul nostru devine ca niste rani ce miroase greu si sint pline de coptura (Ps.38:5).pina ce trupul nostru se imbraca din talpi si pina in crestet numai cu rani si vinatai? O!, nu fratilor! Sa cautam acum leacul alinator pentru toate ranile pricinuite de diavolul.

Imparatul Ioram se duce la Izreel sa fie vindecat de ranile facute de Sirieni (2Imp.9:15)

.Maria neobservind rana produsa de gelozie,dar descoperita de Moise,robul Domnului,are parte de vindecare. Si noi am fost intepati de atitea ori de spinii si palamida diavolului,sa nu stam cu rana noastra,ci sa mergam cu ea la Dumnezeu ca El zice in cartea profetului Ieremia la cap.30:17.ca ne va vindeca ranile.

Caci Domnul,tamaduieste pe cei cu inima zdrobita,si le leaga ranile.(Ps.147:3.) Daca esti cazut,batut de tilhari,plin de rani si vinatai,Samariteanul milostiv trece pe linga tine,Se apleaca asupra ta iti leaga ranile,te pune pe asinul Lui ,te duce la hanul poposirii garantindu-ti vindecarea ranilor.Apostolul Petru spune:prin ranile Lui ati fost vindecati (1Petru.2:24). Avind gindul mostenirii Imparatiei lui Dumnezeu sa nu mai stam cu ranile produse de diavolul,caci pe poarta sfinta nici un om atacat de vreo rana diavoleasca nu va intra. Sa ne curatim prin ranile scumpului nostru Mantuitor Isus Hristos.

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s