OCTOMBRIE “ LUNA APRECIERII SLUJITORILOR BISERICII”(21)

OCTOMBRIE “ LUNA APRECIERII SLUJITORILOR BISERICII”(21)

25 OCTOMBRIE 2013    By David(duţu) Miclea

DIN SERIA,APRECIERI  PENTRU SLUJITORI

    *Versetul de luat aminte pentru întreaga lună Octombrie:   Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, ca unii care au sa dea socoteala de ele; pentru ca sa poata face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinand, caci asa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evr.13:17).

Să privim puţin asupra versetului amintit de apostolul Pavel, verset pe care l-am ales pentru luna de apreciere a slujitorilor lui Dumnezeu.

Se pare căci mulţi dintre cei care merg la Biserică au o problemă cînd vine vorbă să îşi respecte, aprecieze lideri spirituali.

Pentru toţi aceştia care vorbesc şi de cele mai multe ori pe la colţuri, aş vrea să le spun că greşesc.

-Aceştia trebuie să ştie în primul rînd căci nu exista om perfect, lider perfect…

-Aceştia trebuie să accepte orînduiala divină şi să o respecte.

-Acesta e felul lui Dumnezeu de a aranja lucrurile, El este marele păstor, şi din toate vremurile s-a folosit de oameni înzestraţi într-un mod special să vestească Evanghelia Lui.

-Dumnezeu vorbeşte în multe feluri, uneori, chiar, printr-un suflet/om care l-a chemat să “privegheze asupra sufletelor”

-Un om , un lider, un păstor, care va ştii să vină înaintea lui Dumnezeu, cu situaţia ta şi a Bisericii, şi pe care noi trebuie, să-l apreciem, să-l respectăm , şi să-l purtam în rugaciune înaintea Domnului.

***Eu pot să spun că sunt mulţumitor, înaintea Domnului, pentru toţi  slujbaşii din Biserica pe care o frecventez, pentru că şi-au luat aceasta mare responsabilitate de a se îngriji de sufletul meu, şi se străduiesc să mă îndrepte prin Cuvîntul Evanghelie tot mai aproape de Hristos.

Este adevărat că aşteptările noastre (ca popor faţă de slujitori/lideri/păstori) sunt foarte mari, să enumerăm  cîteva din ele:

1.SĂ AIBĂ O CHEMARE DEOSEBITA.

-*In urma, Isus S-a suit pe munte; a chemat la El pe cine a vrut, si ei au venit la El. (Marc.3:13)

 ÎN LUCRARE – Să fie chemat de Dumnezeu în lucrare, nu de oameni,(intocmai cum au fost ucenici)

– VOIA DOMNULUI SĂ FIE PRIORITARĂ ÎN VIAŢA LUI – Să fie omul care să caute voia Domnului, înainte de voia oamenilor; Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta.” (Luc.22:42)

– SCRIPTURA SĂ FIE SURSA INSPIRAŢIEI – Să aibă tot deauna un Cuvînt din Scriptură, pentru învăţătură, mîngăiere, îmbărbătare, îndrumare…Ma desfat in oranduirile Tale si nu uit cuvantul Tau. (Ps.119:16)

– SĂ AIBA URECHEA DESHISĂ PENTRU DOMNUL –  Să primească mesajele de la Dumnezeu şi să le transmită întocmai.Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, si nu M-am impotrivit, nici nu M-am tras inapoi. (Isa.50:5)

– RUGĂCIUNE SĂ FIE MIJLOCUL COMUNICĂRI CU DUMNEZEU – Să fie un om al rugăciuni. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iac.5:16)

*Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

VA URMA…

Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s