O VIATA DE PREDICATOR

O VIATA DE PREDICATOR

 By David (duţu) Miclea

FORMAREA NOULUI PREDICATOR/SUCCESUL UNEI VIETI

Porunceste si invata aceste lucruri:

*Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.

*Pana voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora.  Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor.  Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti.

*Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii pe care o dai altora; staruie in aceste lucruri, caci, daca vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta (1Timotei 4).

*Luati seama, dar, la voi insiva….(Faptele Apostolilor 20:28).

Formarea propriei noastre personalitati trebuie sa constituie pentru noi un obectiv principal.Noi ne amagim atunci cand ne concentram atentia asupra altora.Pavel ne avertizeaza sa luam seama la noi insine:fi cu luare aminte asupra ta insuti.

Toti visam sa avem success in viata. Si Dumnezeu ne ajuta sa reputam mari succese uneori. Dar betia unui success poate aduce dupa sine pierderea cumpatului si uitam ca mai intai trebuie sa luam seama la noi insine.Orice inaltime pe care o luam brusc poate avea urmari fatale! A lua seama asupra ta insuti inseamna a-ti supraveghea mereu comportamentul.Intre lucrurile care il caracterizeaza pe un om al lui Dumnezeu,cateva sunt  de o valoare imensa  si trebuie cultivate cu atentie.

Lucratorul crestin trebuie :”sa ia mereu seama”la:

*EDUCATIA SA.   – Educatia trebuie sa se regaseasca in atitudinile comportamentale.

*POCAINTA SA.  -Cel care ii invata pe altii trebuie sa invete sa se cunoasca pe sine si sa  aiba el cel dintai o inima smerita.

*AUTOCONTROLUL SAU.

*MODESTIA SA.

*INTEGRITATEA PERSONALA.

*SINCERITATEA.   -Cuvantul sinceritatea vine de la latinescul sine cera,,care inseamna fara ceara.Oameni rau intentionati lipeau cu ceara vasele de lut sparte si le vindeau drept marfa buna.Dar cand se turna in vas un lichid cald,ceara se  topea si bucatile se deslipeau.Omul nesincer nu poate trece neobservat testele vietii.

*CORECTITUDINEA.  -Sinceritatea fara corectitudine nu are valoare! Un nebun e sincer cand se crede imparat,dar nu este in ton cu realitatea.Cinstea va indeparta gelozia si invidia,fiindca vei dori sa fii tu insuti si sa te masori cu tine ,sa te intreci pe tine.

*LOIALITATEA.  -Sa poata oamenii pune baza pe tine.

*TIMPUL. -Folosirea timpului trebuie supusa celor mai inalte exigente.Crestinul adevarat nu poate sa faca nimic de mantuiala.

*OPTIMISMUL.

***Viata unui conducator trebuie sa fie atat de ordonata incat sa reflecteze frumusetea si ordinea lui Dumnezeu.

Idei asezate si aranjate de mine dupa ideile fostului profesor :Trandafir Sandru

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s