APRILE- 2013 -CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA.

APRILE- 2013 -CUVANTUL DE AUR AL BISERICII “EMANUEL” SACRAMENTO CA.   (Fapte.4:1-12)

 By David(duţu)Miclea

MANTUIREA ESTE IN NUMELE DOMNULUI ISUS; SALVATION IS IN THE NAME OF JESUS! (Fapte.4:1-12)

*CUVANTUL DE AUR: In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.” (Fapt.4:12)

In urma ce prin mainile apostolilor Dumnezeu safarsise o lucrare de vindecare a unui olog din nastere la poarta Templului numita “Frumoasa”(Fapte cap.3),ucenici erau urmariti pas la pas de multimea din Templu.

Ologul si norodul mirat (vers.11) au alergat in pridvorul lui Solomon ,unde apostolul Petru isi tine una din faimoasele lui predici. Oameni strangeau in inimile lor Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin apostolul Petru. Totul era minunat,chiar au inceput ascultatori sa admita ideia lansata de Petru cand spune fara nici o retinere ii mustra dar le prezinta un mare adevar: (Fapte.3:14-15) ,

-Voi v-ati lepadat de Isus in schimbul unui ucigas,

-Voi a-ti omorat pe Domnul vieti lasand liber pe un ucigas,pe un criminal…

-Nu va mai puteti ascunde ,noi santem martori a toate cele intamplate cat si a invieri lui Isus din morti,si acuma El este viu.

Predica apostolului a produs convertirea multor suflete incat scritorul carti remarca (Fapte.4:4) numarul barbatilor credinciosi s-a ridicat aproape la cinci mii.

Nici diavolul nu doarme ci prin agenti de care se foloseste ;preoti,capitanul Templului si saducheii isi joaca cartea lui (Fapte.4:1-2) . Ii prinde pe apostoli si ii arumca in temnita .

Aceiasi grupare de oameni care au trimis pe Isus sa fie rastignit ii judeca pe apostoli in imediata zi dupa arestarea lor.

APARAREA SI RASPUNSUL APOSTOLILOR.

1.Curajul lui Petru in fata ascultatorilor se datora (vers.8)=plin de Duhul Sfant.

2.Ologul –”dovada /evidenta” puteri de vindecare a lui Isus. (vers.10).

3.Isus nu e altcineva decat piatra aruncata de voi,Omul pe care l-ati facut vinovat din cauza invidiei ce a-ti aratat fata de El, in schimb Dumnezeu a avut un alt plan si a luat piatra aruncata de voi asezandu-o in capul unghiului.” ,si pe Isus caci despre El este vorba L-a inviat din morti.

O VESTE PENTRU TOT NORODUL (vers.12).

A-ti lucrat din nestiinta,dar Dumnezeu are pentru voi sansa salvari,nu numai o ameliorare a constiintei voastre ci mantuire sufletelor voastre.

-o salvare de la moarte la viata,

-o salvare din pacat care produce moartea.

Acuma:

-Mantuire e numai intrun singur Nume “ISUS HRISTOS”

-El a murit ca noi sa putem fi Mantuiti.

-Mantuirea e mai depret decat aurul si argintul (1Petru1:18-19).

-Nici un alt lider religios nu poate da Mantuirea decat Singurul “ISUS HRISTOS”.

-In Numele acesta “ISUS HRISTOS”se afla singurul drum care duce in Imparatia lui Dumnezeu (Ioan.14:6) Isus este:Calea,Adevarul .si Viata.

*Israelul in pustie se uita la sarpe ca sa fie salvati de muscatura sarpelului,cand Dumnezeu a vazut apucaturile lui Israel spre idolatrie le-a distrus si sarpele de arama si le-a indreptat privirile spre ‘EL” iar noi astazi privim prin credinta la Fiul lui Dumnezeu care a fost ridicat pe o cruce la Golgota in locul nostru si pentru Mantuirea noastra.

*Unii incearca sa tina toate poruncile ca sa devina mantuiti,trebuie sa admitem ca ori cat am incerca prin fapte sa capatam mantuirea e imposibil ,santem oameni si pacatuim,mantuirea ne este data numai prin “ISUS”.

*Savanti incearca sa pastreze viata ,uneori chear se gandesc la trupuri inghetate ca vor fi readuse la viata peste ani,noi insa vorbim de mantuirea Sufletului care nu se va face decat prin “ISUS”

*Alti din religii pagane se bazeaza pe lideri lor ca o sa ii salveze ori pe gandirea pozitiva,ce uita acestia e cel mai important lucru:lideri lor sant morti,”ISUS” e Viu, lideri lor stau intr-un mormant unde au devenit una cu pamantul, mormantul in care a fost asezat Isus e gol,El nu e acolo ,E viu si El este singurul Mantuitor care poate sa dea si altora mantuirea.

*Se poate merge in cer chiar daca nu esti prea sanatos,fara un nume celebru, fara sa fi bogat,fara ca sa fi invatat,fara prieteni,fara o multime de lucruri,; dar nu se poate merge in “RAI” fara de persoana care ne poate duce acolo si care ne-a dat mantuirea si a carui nume este “ISUS HRISTOS MANTUITORUL”

*Mantuirea salvare este pentru fiecare muritor,in schimb ca sa o ai ,trebuie sa o primesti …

*Esti gata sa-L acepti pe “ISUS” singurul Mantuitor care poate sa iti dea si tie mantuirea?

~Sacramento Evanghelic~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s