Creştinii care dau zecime stau foarte bine din punct de vedere financiar

Studiu: Creştinii care dau zecime stau foarte bine din punct de vedere financiar

 

 

 

 

zecime (Foto: freeyourmindonline.net)

O analiză comparativă a stării financiare a creştinilor care oferă a zecea parte din veniturile lor bisericilor sau organizaţiilor caritabile şi a creştinilor care nu au acest obicei a arătat, că din punct de vedere financiar, cei dintâi stau mult mai bine. 
Între capitolele la care cei care dau zecime stau mai bine sunt situaţia creditelor (80% dintre aceştia şi-au plătit creditele), 74% nu aveau rate la maşină, 48% erau proprietarii casei în care locuiau, iar 28% nu au credite. 
În plus, 97% dintre creştinii care oferă a zecea parte din venitul lor consideră că aceasta este o prioritate, iar 63% dintre aceştia au început să ofere zecimea din adolescenţă. 
Din păcate, imaginea de ansamblu relevă că doar 5-20% dintre credincioşi oferă zecime, un procent ce a tot scăzut în ultimii 40 de ani, arată studiul, citat de Christian Post
„Trebuie să vedem o mişcare a generozităţii în America, creştinii trebuie să reîmbrăţişeze generozitatea ca valoare spirituală, dar nu pentru binele bugetului bisericii, ci pentru că aşa spune Biblia”, spune Brian Kluth, fondatorul Maximum Generosity, organizaţia care a efectuat studiul. 
Cei care nu oferă zecime consideră că nu au bani suficienţi pentru asta (38%), că au alte datorii pe care trebuie să le plătească (33%) sau că soţul/soţia nu este de acord (18%).

Sursa:http://semneletimpului.ro/religie/studiu-crestinii-care-dau-zecime-stau-foarte-bine-din-punct-de-vedere-financiar.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s